V&D wil tijdelijk huur panden niet betalen

V&D heeft van de verhuurders van de 63 V&D-filialen geëist dat ze vier maanden geen huur vragen. Dat blijkt uit een brief die de Volkskrant in bezit heeft. In de brief, die is verzonden aan alle vastgoedeigenaren, wordt gevraagd om van februari tot en met mei geen huur in rekening te brengen 'om de liquiditeitsbehoefte voor 2015 te overbruggen'. Voor de periode daarna zou de huur moeten worden teruggebracht naar 10 tot 17 procent van de omzet. Vorige week verlaagde de warenhuisketen al de salarissen van het personeel met 5,8 procent. De eigenaren van de panden zijn uiteraard niet blij. Nechemja de Bruijn van vastgoedbeheerder IEF Capital wil zo snel mogelijk in gesprek met V&D en zegt: 'De door ons aan V&D verhuurde vestigingen liggen op uitstekende locaties waarvoor continue interesse van nationale en internationale retailers bestaat.' IEF Capital bezit V&D-panden in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Groningen, Maastricht en Alkmaar. Andere eigenaren van de V&D-warenhuizen zijn onder andere het pensioenfonds voor het slagersbedrijf en de verzekeraars ASR, Achmea en Allianz. De vraag is of de eigenaren veel keus hebben. Een faillissement en langdurige leegstand kan veel meer kosten en budgetketens als Primark en Action zullen nooit de tarieven van V&D betalen.

Bron(nen):   Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Daar zal ik het ook eens met mijn bank over hebben. 4 maanden geen hypotheek betalen ‘om de liquiditeitsbehoefte voor 2015 te overbruggen’.
  Zullen ze vast een goed idee vinden.

 2. marianne martens

  Knettergek, een bedrijf wat herhaaldelijk aan zijn personeel heeft gevraagd offers te vragen , waar de bestuurders bestaan uit “ja”, knikkers naar de RvB en de geldschieters. Geldschieters, die elk verlies afwentelen over de ruggen van burgers in elk ander land. Nu weer geen 4 maanden huur betalen? Wat ze in die 4 maanden doen is geld wegsluizen, mensen ontslaan, uitkeringen verstrekken en de geplastificeerde zotten ” kijken onnozel ” in het rond. Zodra de graaiers/ flitskapitaal in zicht is, is het rotzooi op elk niveau, vooral in de winkel, rotszooi, hele slechte kwaliteit. Het is 1 van de redenen dat klanten niet terugkomen. Waarom worden er bij dit soort bedrijven geen invallen gedaan door de FIOD ?

 3. Janneke van Vught

  Wat als iedereen die krap zit dergelijke voorstellen doet aan huurbazen, hypotheekverstrekkers of andere geldschieters, wat zou er dan het antwoord zijn… nou?

  Hier blijkt maar weer eens uit dat je als buitenstaander dénkt dat de V&D een solide bedrijf is maar kennelijk zwakker is dan je ook maar durft te denken.
  Triest.

Reacties niet toegestaan