Poetin is verreweg de rijkste man ter wereld

Poetin is nu ruim veertien jaar president van Rusland. Dat heeft hem bepaald geen windeieren gelegd. Zijn met list en bedrog vergaarde vermogen wordt geschat op 175 miljard euro. Dat zou hem verreweg de rijkste man ter wereld maken. Op de tweede plaats staat Bill Gates met zo'n 70 miljard euro. Het is hedgefondsmanager en ooit Rusland's grootste buitenlandse investeerder, Bill Browder, die tegen CNN zei, dat hij Poetin's rijkdom op 175 miljard euro schat. 'De eerste acht tot tien jaar dat Poetin aan de macht was, was hij alleen maar bezig met zoveel mogelijk geld stelen als hij kon,' vertelt hij. Het geld staat op Zwitserse bankrekeningen, het zit in aandelen, onroerend goed of in hedgefondsen. Eerder al sprak de kritische politiek analist Stanislav Belkovsky over Poetin's gigantische vermogen. Naast het simpelweg stelen van overheidsgeld verdiende de Russische president zijn miljarden door oligarchen af te persen. Ze werden gevangen genomen als ze niet betaalden of een deel van hun bedrijf afstonden. Verder heeft hij aandelen in de grootste olie- en gasbedrijven van Rusland. Zijn aandelen in Surgutneftegaz, de derde grootste olieproducent in Rusland zijn alleen al bijna 30 miljard waard. Daarnaast bezit hij vijf procent van Gazprom. Eerder had hij 75 procent van het in Zwitserland gevestigde Gunvor, een olietrader die gerund werd door zijn vriend Gennady Timchenko, maar die aandelen verkocht hij net voordat bekend werd dat de sancties van het westen het bedrijf zouden treffen.

Bron(nen):   Business Insider  Newsmonkey    

35 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  En de grootste misdadiger.

  • marianne martens

   hard gewerkt en inderdaad criminelen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Prikker

    Met de hoogste approval rate van zowat alle politieke leiders.

    (in antwoord op marianne martens)
    • Dutchy

     Niet waar, Kim Jong-un heeft een approval rating van 99,9% van alle Noord Koreanen 😉 In het westen is het best lastig met alle vrije media etc.

     (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      42% van de Americanen denkt vandaag de dag nog steeds dat de VS in Irak WMD aantroffen… (51% als je alleen de Republikeinen beschouwd).
      Hoezo vrije media… wat stellen die dan voor ?
      ( Source : http://publicmind.fdu.edu/2015/false/ )

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      Dit is je argument? Mensen zijn dom en de gemiddelde Amerikaan kijkt niet verder dan zijn neus lang is, terwijl er zoveel aanwijzingen waren waarom er geen WMD’s waren, ook voor de oorlog.

      De Amerikanen zijn extreem nationalistisch en daar wordt misbruik van gemaakt en bovendien heb je daar een aantal media die een eigen agenda er op na houden. Maar in de basis is het vrije media.

      Maar we kunnen er toch over eens zijn dat in ieder geval in Rusland geen vrije media is? En dat Poetin een groot gedeelte van zijn populariteit hier aan te danken heeft?

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      In Rusland is de vrije media aan banden gelegd, dat is geen vraagstuk maar een feit. Maar of dat relevant is voor het succes van een leider is een ander vraagstuk. De Russen staan als één blok achter hun leider, dat was mijn punt.

      Het voorbeeld was om aan te geven dat het door jouw propaganda-tool ook in de Westerse wereld misbruikt wordt om bijv. een oorlog te ontketenen of dat zelfs achteraf wanneer het ongelijk al bewezen is nog niet geaccepteerd wordt wat -ondanks al die vrije pers- de waarheid was.

      Hoe zou het zo kunnen zijn dat de US overheid zo misbruik kan maken van haar volk als die vrije pers daar zo aanwezig is ?
      En zoals ik al eerder vroeg, wat is de waarde dan van die vrije pers ?
      Als het resultaat hetzelfde is… grootschalige misleiding van het volk voor politieke doeleinden… alleen dan mèt een vrije pers…
      Dus.. die vrije pers… wat stelt die dan voor ?

      (in antwoord op Dutchy)
     • Dutchy

      Vind een beetje raar gesteld. Kijk naar de Nederlandse situatie, daar is een vrije pers, nummer 1 of 2 van de wereld, hier worden ragen gesteld, hier wordt de macht kritisch gevolgd. Dat is de functie van de vrije pers, de macht ter verantwoording roepen. In Amerika zijn ook schandalen aan het licht gekomen door de vrije pers, Watergate e.d., in Nederland ook en terecht. Democratie kan niet bestaan zonder vrije pers en zonder een rechtsstaat. Rusland kent de laatste twee niet. Als je niet op de hoogte bent van de corruptie van je leider en hoe je leider de belangen van je land verkwanseld, en je hoort dag in da uit hoe geweldig je leider wel niet is, tja dan ga je wel achter hem staan, soort massa hysterie. Persoonlijk gun ik de Russen een betere leider en een vrijer leven dan dat ze nu leiden. Vrijheid van de pers is essentieel hierin.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Ik denk dat die 42% in America die nog steeds denkt dat er WMD in Irak lagen nèt zo overtuigd zijn van de kwaliteit en waarde van hun vrije pers als jij dat bent over de kritische kwaliteit en democratische functie van de vrije pers in Nederland.

      (in antwoord op Dutchy)
  • Mr. Hanks

   He got you by the balls Burgermans!!!!

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Oh_Oh_SarCastro

  Het zijn dus niet de eigenaren/directeuren/CO’s van grote corporaties, niet de top bankiers, niet de superbeleggers, niet de HFT fondsen. Nee het zijn de POLITICI die de grootste graaiers zijn.

  Hosni Moebarak had ook zo een slordige 75 miljard in NL geparkeerd, het belastingparadijs wat wij zijn.

 3. Paulraw

  Stanislav Belkovsky is ook volledig onbetrouwbaar

  Lijkt allemaal meer op persoonlijke vete iod

  ´In 2002 he was allegedly hired by the Kremlin to launch a communication campaign against Russian oligarch Mikhail Khodorkovsky and founded a non-profit organization The Council for National Strategy which was used to spread rumours toward Khodorkovsky and his company Yukos.

  In 2003 the Council published a series of reports entitled “State and
  oligarchy” (June 9) and “New Vertical of Power” (September 22). The
  reports publication, which inter alia alleged the ongoing preparations of a putsch by Russia’s oligarchs, closely foreshadowed the start of the criminal prosecution against Yukos and its top managers. The report, which was allegedly part of a “smear campaign”,[1] specifically mentioned Mikhail Khodorkovsky as one of the alleged conspirators.[2]

  Since 2004 Belkovsky has been head of the National Strategy
  Institute, which is a think-tank gathering several Russian political
  scientists and analysts.´

  http://en.wikipedia.org/wiki/Stanislav_Belkovsky

 4. Twan

  Ik geloof er helemaal niets van, typisch weer zo’n zwartmakerij verhaal. Kom eerst maar eens met keiharde bewijzen WK.
  Alles wat ik over de man heb gelezen, acht ik hem er niet toe in staat om te stelen van eigen burgers c.q. land, daar is hij te trots voor.
  Ik geloof best dat hij rijk is, echt rijk, en dat er het e.e.a. niet helemaal door de beugel kan, maar niet zoals het hier staat geschreven.
  En daarbij, hier in NL wordt ook keihard gestolen van de burgers door de eigen regering.

  • Burgermans

   LOL
   Is je idool nu ontmaskerd, Twan?
   http://edition.cnn.com/videos/tv/2015/02/14/exp-gps-browder-sot-putin.cnn

   (in antwoord op Twan)
  • Dutchy

   Als je gelooft dat die best rijk is, dan besef je ook dat hij zijn vermogen niet kan hebben gekregen door zijn salaris als premier / president van Rusland. Ook al heeft hij 1 miljard of 100miljoen, dan is dit gewoon niet mogelijk. Of wil je beweren dat hij nog minder heeft dan dat?

   Als je accepteert dat hij een dergelijk vermogen heeft, dan accepteer je ook dat hij corrupt is en dat hij naast manipulatie van de verkiezingen en de pers, hij ook ergens in de kast heeft gegraaid, ten koste van de Russische bevolking. Kosten Sotsji, schatting 40 miljard, schatting corruptie, totaal 20miljard. Hoeveel hiervan naar Poetin is gegaan is natuurlijk niet bekend, maar je kan je niet voorstellen in een dergelijk land, dat de heer Poetin hier niet een gedeelte van gekregen heeft.

   (in antwoord op Twan)
   • Twan

    Voor mijn part heeft hij duizend miljard, als hij dat heeft vergaart met beleggen en investeringen vind ik het best.
    Tuurlijk zal hij voorkennis, gemanipuleerd en weet ik nog wat hebben maar waar gebeurd dat niet in de wereld, letterlijk overal! Je moest eens weten wat die schijnheilige Oranjes allemaal gedaan hebben, bah.
    Maar lopen roepen dat hij gewoon heeft gestolen van de bevolking gaat mij veel te ver en er zijn dan ook geen bewijzen voor.
    En nogmaals ik acht hem daarvoor niet in staat.

    (in antwoord op Dutchy)
    • Dutchy

     “En nogmaals ik acht hem daarvoor niet in staat.” sorry, maar dit is toch wel enorm naïef.
     Je wil toch een politicus, een leider van een land hebben die voor je land staat en niet voor eigen gewin. Je hebt niet zomaar 1 miljard bij elkaar.

     Dat wat de Oranjes hebben gedaan of niet hebben gedaan is irrelevant wat Poetin heeft gedaan.

     (in antwoord op Twan)
  • Windows 8

   Annual salary$187,000

   The annual revenue of Gazprom where he owns 4.5% stake$150,000,000,000

   (in antwoord op Twan)
 5. Paulraw

  Demonisering ,men gaat er weer met een gestrekt been in.

  Full blown Koude Oorlogspraat.
  Lastpost Griekenland wordt zo ook in een keer kaltgestellt door plaatsing bij de ´vijand´.

  http://politiek.thepostonline.nl/2015/02/16/poetins-griekse-bruggenhoofd-de-doegin-connectie/

 6. niburu.co

  Opruiende roddelpraat zonder bronvermelding

  • Burgermans

   Beter lezen, Niburu. De bron staat gewoon in het artikel vermeld.

   (in antwoord op niburu.co)
   • niburu.co

    @Burgermans, in het artikel staat alleen dat hij zei dat zij zei wat zij tegen hem zeiden dat…. er is nergens een concrete verwijzing naar de bron. Dat noemt men een bronvermelding.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Nee hoor, er staat gewoon letterlijk dat de bron Bill Browder is. Hier kun je trouwens het hele interview terug zien:
     http://edition.cnn.com/videos/tv/2015/02/14/exp-gps-browder-sot-putin.cnn

     (in antwoord op niburu.co)
     • niburu.co

      Dankjewel, dat is de bron. Zoiets zou netjes zijn als je dat onder je stukken zet.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Staat gewoon letterlijk in het artikel, Niburu. 😉

      (in antwoord op niburu.co)
     • niburu.co

      ja en er staat nog meer in je stuk waar geen bron voor wordt vermeld, waar komt dat allemaal vandaan? Browder heeft overigens alle reden om negatief te SPECULEREN over Poetin wat jij brengt als een feit. Browder is zelf een grote boef die na straf ineens van Poetin fan, Poetin basher wordt.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Mijn stuk? Waar heb je het over?

      (in antwoord op niburu.co)
     • niburu.co

      Ah, dachten dat jij het geschreven had. Een alias zegt niet zoveel en je wekte de indruk. Dan laten we het hierbij, het is niet jou pakkie an 🙂

      (in antwoord op Burgermans)
     • JonJon

      een zekere B.B. die tegen CNN zei……..een geweldige betrouwbare bron, natuurlijk………Buiten dat een schatting van likmevestje…….175 miljard…haha

      (in antwoord op Burgermans)
     • niburu.co

      En de rest van de info? Waar komt die vandaan?

      (in antwoord op Burgermans)
 7. George Knight

  Als president Putin dat ingepikte geld nou teruggeeft aan de gewone Russen, dan is hij goed bezig. Anders niet. Het gezegde luidt dat je rijke mensen alleen in hun portemonnee kunt treffen. Aangezien Putin en zijn zakenvrienden een groot deel van hun fortuin op Westerse banken ondergebracht hebben, verdient het aanbeveling om ze van dat geld af te snijden door Rusland af te koppelen van het internationale betalingsverkeer SWIFT. Als het Westen durft, dan zegt het: beste Vladimir, je trekt je troepen terug uit Oekraïne, inclusief de Krim en geeft de controle over de grens terug aan Oekraïne. Anders, kun je naar je persoonlijke fortuin fluiten. Zo simpel is het. Moeten we nog 5000 doden wachten voordat het Westen dit durft uitvoeren? Ik vrees van wel. https://georgeknightlang.wordpress.com/2015/02/16/blokkade-rusland-van-swift-maakt-russische-leiders-echt-bang/

 8. Lottie

  Poetin mag dan RIJK zijn, de Rothchilds, een Amerikaanse bankiersfamilie, die zijn griezelig rijk, ff Googelen zou ik zeggen…..

Reacties niet toegestaan