
Waar wordt het meest gewerkt in Europa?
Aan de werklust kan het in Griekenland niet liggen. Volgens onderstaande grafiek maken de Grieken de meeste uren van alle Europeanen. Daarna volgen andere economische brekebenen Spanje en Portugal. Het aantal gewerkte uren zegt op zich natuurlijk ook niets over de productiviteit.
En wie bungelt er als gewoonlijk weer onderaan als het gaat om de lengte van de werkweek? Het is parttime-paradijs Nederland, waar er gemiddeld slechts 30 uur per week gewerkt wordt.
Bron(nen): The Independent

42 uur aanwezig op de werkvloer waarvan ze nog niet de helft echt werken en ze bovendien na de lunch een lekkere siësta doen in de baas zijn tijd.
je vergeet nog: “in de baas zijn tijd journalisten op WEL de les lezen”
(in antwoord op Burgermans)arbeidsduur is niet hetzelfde als arbeidsproductiviteit. Dit zijn cijfers uit 2013, maar het zal nu niet veel anders zijn: http://www.jobat.be/nl/artikels/in-welk-land-wordt-het-hardst-gewerkt/
Artikel wat u heeft gelinked zegt idd meer dan bovenstaande artikel. Bovenstaande artikel is nietszeggend.
(in antwoord op IwanovKapotjeplov)Probleem is alleen dat dit waarschijnlijk ook wordt vertekend door bijvoorbeeld olieinkomsten van Noorwegen. Hoog nationaal inkomen door natuurlijke bronnen zeggen imeers nog niet veel over daadwerkelijke produktiviteit. Maar wel interessant om hier eens echt goed statistisch onderzoek over te lezen.
(in antwoord op IwanovKapotjeplov)Nietszeggend om te meten op aanwezigheid. Het draait om de resultaten maar men blijft nog steeds de prikklok uren nemen om “werklust” uit te drukken?
Je kunt ook de grafiek omdraaien en stellen : de laagst scorende landen verzetten het meeste werk in de minste tijd, dat heet efficienter en productiever.
Inderdaad: hoe langer de werkweek, des te lager de arbeidsproductiviteit. Als ze in Spanje en Griekenland echt zo hard zouden werken hadden die landen immers geen financieringsproblemen.
(in antwoord op RHK)In spanje gaan ze nog steeds doodleuk dicht (kantoren…winkels you name it) door de week tussen 12.00 en 14.00..!!! en dan klaagt men als ze tot 20.00 op hun (kantoor)baan moeten blijven…ja hallo!!!
(in antwoord op Burgermans)You have lies, damn lies and staistics.
staististics?
(in antwoord op Anton van Haasteren)statistics.
(in antwoord op Windows 8)En wie bungelt er weer onderaan ? Juist ! De belasting betaler. In welk land betaal je het meeste belastingen en de meeste ? Waar wordt de werknemer zo hard uitgeknepen door de staat en hou je aan het einde van de maand nog nauwelijks wat over en wordt alles nog steeds duurder ?
Dit is net zoiets beweren als dat Nederland een belasting paradijs is voor iedereen.
Er zijn hebt sierwerkers en die goeie sier maken met een ton of meer per jaar.
En je hebt knollen die aan het eind van de maand niet eens 1000 euro laat staan 500 euro overhouden om nog iets leuks van te doen.
Waar vakantiegeld voor vervanging van apparaten wordt gebruikt.
Alleen die toon al.
En je mag blijk zijn dat je een baan hebt, want van een lage uitkering leven (met z’n tweeën) is geen pretje in dit land meer.
De onderzoeker was zeker in de war met zijn schema hij heeft de landen omgedraaid,wij werken het langst en worden het meest uit geknepen! Of verstaan ze onder nr 1 de kampioen pauze houden en geen belasting betalen
In landen waar de meeste deeltijdbanen zijn gaat de gemiddelde arbeidsduur vanzelf omlaag. Nederland ligt helemaal aan kop met deeltijdwerk.
Het is appels met peren. Als je werkweken met elkaar vergelijken moet je de juiste categorieën met elkaar vergelijken. Tenzij het je natuurlijk om iets anders dan feiten gaat.
Wanneer er geen inkomstenbelasting betaald hoeft te worden is werken kennelijk erg aantrekkelijk, moeten we hier ook maar eens proberen.
Ben je hetzelfde bedrag kwijt aan alleen al het rijden naar je werk aan het betalen van tol aan al die private wegenbezitters.
(in antwoord op Malky)