Waar wordt het meest gewerkt in Europa?

Aan de werklust kan het in Griekenland niet liggen. Volgens onderstaande grafiek maken de Grieken de meeste uren van alle Europeanen. Daarna volgen andere economische brekebenen Spanje en Portugal. Het aantal gewerkte uren zegt op zich natuurlijk ook niets over de productiviteit. En wie bungelt er als gewoonlijk weer onderaan als het gaat om de lengte van de werkweek? Het is parttime-paradijs Nederland, waar er gemiddeld slechts 30 uur per week gewerkt wordt. Null

Bron(nen):   The Independent      

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  42 uur aanwezig op de werkvloer waarvan ze nog niet de helft echt werken en ze bovendien na de lunch een lekkere siësta doen in de baas zijn tijd.

 2. IwanovKapotjeplov

  arbeidsduur is niet hetzelfde als arbeidsproductiviteit. Dit zijn cijfers uit 2013, maar het zal nu niet veel anders zijn: http://www.jobat.be/nl/artikels/in-welk-land-wordt-het-hardst-gewerkt/

  • Jeroen

   Artikel wat u heeft gelinked zegt idd meer dan bovenstaande artikel. Bovenstaande artikel is nietszeggend.

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
  • El Perro

   Probleem is alleen dat dit waarschijnlijk ook wordt vertekend door bijvoorbeeld olieinkomsten van Noorwegen. Hoog nationaal inkomen door natuurlijke bronnen zeggen imeers nog niet veel over daadwerkelijke produktiviteit. Maar wel interessant om hier eens echt goed statistisch onderzoek over te lezen.

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
 3. RHK

  Nietszeggend om te meten op aanwezigheid. Het draait om de resultaten maar men blijft nog steeds de prikklok uren nemen om “werklust” uit te drukken?

  Je kunt ook de grafiek omdraaien en stellen : de laagst scorende landen verzetten het meeste werk in de minste tijd, dat heet efficienter en productiever.

  • Burgermans

   Inderdaad: hoe langer de werkweek, des te lager de arbeidsproductiviteit. Als ze in Spanje en Griekenland echt zo hard zouden werken hadden die landen immers geen financieringsproblemen.

   (in antwoord op RHK)
   • johandevri

    In spanje gaan ze nog steeds doodleuk dicht (kantoren…winkels you name it) door de week tussen 12.00 en 14.00..!!! en dan klaagt men als ze tot 20.00 op hun (kantoor)baan moeten blijven…ja hallo!!!

    (in antwoord op Burgermans)
 4. Anton van Haasteren

  You have lies, damn lies and staistics.

 5. Zonspotter Peter

  En wie bungelt er weer onderaan ? Juist ! De belasting betaler. In welk land betaal je het meeste belastingen en de meeste ? Waar wordt de werknemer zo hard uitgeknepen door de staat en hou je aan het einde van de maand nog nauwelijks wat over en wordt alles nog steeds duurder ?

  Dit is net zoiets beweren als dat Nederland een belasting paradijs is voor iedereen.

  Er zijn hebt sierwerkers en die goeie sier maken met een ton of meer per jaar.
  En je hebt knollen die aan het eind van de maand niet eens 1000 euro laat staan 500 euro overhouden om nog iets leuks van te doen.
  Waar vakantiegeld voor vervanging van apparaten wordt gebruikt.

  Alleen die toon al.
  En je mag blijk zijn dat je een baan hebt, want van een lage uitkering leven (met z’n tweeën) is geen pretje in dit land meer.

 6. Tim66

  De onderzoeker was zeker in de war met zijn schema hij heeft de landen omgedraaid,wij werken het langst en worden het meest uit geknepen! Of verstaan ze onder nr 1 de kampioen pauze houden en geen belasting betalen

 7. Albert Bakker

  In landen waar de meeste deeltijdbanen zijn gaat de gemiddelde arbeidsduur vanzelf omlaag. Nederland ligt helemaal aan kop met deeltijdwerk.

  Het is appels met peren. Als je werkweken met elkaar vergelijken moet je de juiste categorieën met elkaar vergelijken. Tenzij het je natuurlijk om iets anders dan feiten gaat.

 8. Malky

  Wanneer er geen inkomstenbelasting betaald hoeft te worden is werken kennelijk erg aantrekkelijk, moeten we hier ook maar eens proberen.

  • Albert Bakker

   Ben je hetzelfde bedrag kwijt aan alleen al het rijden naar je werk aan het betalen van tol aan al die private wegenbezitters.

   (in antwoord op Malky)

Reacties niet toegestaan