Steeds meer wanbetalers: bijna 8 procent van de Nederlanders in de problemen

Het aantal mensen met betalingsachterstand blijft toenemen. Bijna 700.000 mensen hebben grote moeite om een lening af te lossen. Een half jaar geleden waren dat er 666.000. Bureau Krediet Registratie (BKR) vreest dat het aantal wanbetalers eind 2012 nog hoger zal liggen. Van de negen miljoen Nederlanders met een lening heeft 7,7 procent moeite met het betalen van rente en aflossing. Het gaat om allerlei vormen van kredieten: van persoonlijke leningen tot de financiering van een auto, maar ook kredieten bij thuiswinkelorganisaties of op de creditcard.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. bart_janssen

  Verschil tussen nederlanders en (R)overheid: Nederlanders kunnen niet zomaar even de inkomsten (belastingen) verhogen als ze meer geld nodig hebben. Weer een voorbeeld dat Overheid niet de oplossing maar het probleem is.

  • Cornelis Berend

   Bedrijven – en met name banken – kunnen je lam leggen met hun “leveringsvoorwaarden”. ik ben ernstig voor wettelijk vastgestelde “betalingsvoorwaarden”, dat je als consument bijvoorbeeld betalingen kan inhouden wanneer je verwacht dat de marge van de leverancier groter is dan 25-30%. Dat zou een hoop creditproblemen schelen. De marge op leningen bij een gemiddelde bank is zo’n 500-700%.

   (in antwoord op bart_janssen)
 2. IwanovKapotjeplov

  Lenen, lenen, lenen… Betalen, betalen, betalen…

Reacties niet toegestaan