Zes tekenen dat het beter gaat met de economie

De wereldeconomie blijft kwetsbaar, het herstel voorzichtig, maar er zijn wel degelijk signalen dat het beter gaat. Daarover schrijft de Volkskrant. 1. De kans op een recessie in de Eurozone is kleiner geworden. In oktober schatte het IMF die kans op 40 procent, nu is hij verlaagd naar 25 procent. 2. De groei is evenwichtiger. De groei, die eerder vooral plaatshad in de VS en China, stabiliseert nu in die landen en in de kwakkelende Eurozone trekt de groei aan. 3. De werkloosheid neemt af. In de VS is de werkgelegenheid zo sterk toegenomen dat men denkt aan een renteverhoging, maar ook in Europa trekt de arbeidsmarkt aan, al is de werkloosheid in Zuid-Europa nog altijd torenhoog. 4. De rentes zijn laag of zelfs negatief, wat gunstig is voor de landen met hoge staatsschulden. Die kunnen goedkoop terecht op de kapitaalmarkt. Nederland krijgt geld toe op haar schulden. 5. De olieprijs is sterk gedaald. De meeste landen importeren brandstof. De goedkopere olie kan zorgen voor meer groei. Bovendien wordt bespaard op brandstofsubsidies. 6. De valutaoorlog is voorbij. Landen beschuldigen elkaar niet langer van valutamanipulatie of proberen op kunstmatige wijze hun export te bevorderen.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Petercas

  Aldus het nieuwsbericht uit 1980.

 2. Dead Silence

  Aantal vrachtwagens op de weg neemt fors toe. Dat is voor mij altijd het teken aan de wand. Als dat afneemt, idem.

 3. Petercas

  Het is weer luchtballonnentijd.
  1,de kans op reccessie is nog nooit zo groot geweest,Europa balanceerd op een lucifer.
  2.De groei is evenwichtig van faillietgaande middenstanders.
  3.Nog nooit zovel werkelozen geweest.
  4.De rentes zijn laag of negatief van de spaarrentes ja.
  5.De olieprijzen rijzen de pan uit.
  6.De valutaoorlog is voorbij,omdat ze er nu ook achter zijn,dat het geld nog de waarde bezit van toiletpapier.
  Met de hartelijke groeten van de nederlandse bevolking.

  • KarlRuprechtKroenen

   Doe nou gewoon even braaf mee met deze TSJAKKA brul!

   Dan zul je vanzelf zien dat de huizenprijzen de lucht inschieten en de consumentjes vervolgens weer gaan strooien met de overgebleven centjes.
   Nederland is immers het land waar het geld in waardeloze bakstenen belegd wordt.

   (in antwoord op Petercas)
  • RhodBerth

   Ah, u hoort bij de mensen die het langst blijft somberen en daarom alle aankopen uitstelt tot de prijzen gigantisch gestegen zijn! Danku! Mensen zoals u zijn de kers op de slagroom op de taart van de groeiende economie!

   Tegen de tijd dat de prijzen op het hoogst zijn heb ik nl. allang een nieuwe auto, keuken, buitenboel laten verven en een nieuwe bank. Ik sla namelijk in op het moment dat de prijzen laag zijn en het herstel net begonnen is. En als iedereen zo verstandig zou zijn dan zou de economie direct in de knop worden gesmoord. We hebben negatievelingen zoals u daarom hard nodig voor de economie! Nogmaals bedankt.

   (in antwoord op Petercas)
 4. Meneer Dick

  Op nummer 1 hoort te staan: het goede humeur van de mensen.
  Dat steeds meer mensen zo’n goed humeur hebben, is het beste signaal dat het met de economie goed gaat.

 5. John_Rambo

  Dit zijn geen tekenen. Dit zijn meningen.

  1. De ‘Kans’ op een recessie? We zitten er middenin. De recessie is nooit weggeweest.
  2. Er is geen groei. Waarvan? We moeten bijvoorbeeld steeds meer aan zorg betalen (volgend jaar misschien de huisarts?).
  3. De werkeloosheid neemt af. Volgens nieuwe berekeningsmethoden.
  4. Rentes zijn laag. Joepie. Ga lekker lenen. Een huis kopen. Als de rente dan ooit weer stijgt, heb je een vet probleem. Bovendien, pensioenfondsen zitten met de gebakken peren.
  5. Groei door goedkopere olie, terwijl we ons scheel betalen aan accijnzen. Brandstofsubsidies????
  6. Bollocks. De valutaoorlog woedt als nooit tevoren. De eigen valuta moet omlaag, zodat het goedkoper wordt om te exporteren. Bijprinten devalueert de eigen valuta.

Reacties niet toegestaan