‘Griekenland kan niet voldoen aan eisen van EU en IMF’

Door de recessie waarin Griekenland zit kan het land 'vrijwel onmogelijk' voldoen aan de eis om de komende twee jaar 11,5 miljard euro te bezuinigen in ruil voor de leningen van de EU en het IMF. Dat heeft de leider van de socialistische Pasok partij, Evangelos Venizelos, gezegd. Pasok is een van de drie partijen in de Griekse regeringscoalitie. De verwachting is dat Griekse economie dit jaar waarschijnlijk niet de voorspelde 4,5 procent zal krimpen maar 6,7 procent. De schuld ligt volgens Griekenland bij de EU en de IMF.  

Bron(nen):   De Morgen      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Ik snap die voorspellingen ook nooit. 4,5% krimp, blijkt dus bijna 7% te zijn. De miljarden die we erin pompen, blijken achteraf weer veel te weinig. De belastingopbrengsten in Griekenland vallen steeds weer te laag uit. Et cetera.

  Waarom krijgt de burger niet eerlijk te horen hoe het er voor staat? Nu moet je bij alle voorspellingen een vermenigvuldigingsfactor van 2, of beter nog 3, toepassen om een echt goed cijfer te krijgen. De gemiddelde burger is niet dom, die weet inmiddels wel dat-ie niets aan al die voorspellingen heeft.

 2. uknowme

  Wie is er nog verrast? Is dit uberhaupt nog nieuws?

 3. Edward_II

  Als het even kon zou Demagogos Veniselos de EU en het IMF ook nog de schuld geven van de jarenlange vervalste boekhouding van Griekenland, waardoor het land in de problemen is gekomen.

Reacties niet toegestaan