Ruim een half miljoen minder AOW’ers door verhoging leeftijd

De stapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd, zoals die door het parlement is aangenomen, betekent dat Nederland in 2025 ruim een half miljoen minder AOW'ers zal tellen dan het geval was geweest bij ongewijzigd beleid. Dat levert een besparing van zo’n 6 miljard euro op, schrijft het Financieele Dagblad. ‘Bij ongewijzigd beleid zou het aantal in Nederland woonachtige AOW’ers met 1,1 miljoen groeien ten opzichte van 1 januari 2012’, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek. ‘De op 10 juli door de Eerste Kamer aangenomen wetswijziging vermindert de groei van deze groep met ruim een half miljoen.’ Nederland heeft in 2025 naar verwachting ruim 3,8 miljoen inwoners die 65 jaar of ouder zijn.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Geweldig toch. Het is natuurlijk ook achterlijk om te denken dat alles bij het oude kan blijven. Als we op deze manier de problemen wat kunnen verzachten dan moeten we dat doen.

 2. Indenvreemde

  Toch zijn er een paar dingen die mij storen. Ik snap best dat er bezuinigd moet worden echter dit gelegenheids kabinet (demissionair) ragt er in korte tijd een wetsvoorstel door, dat enorme gevolgen heeft voor veel ouderen. Hoe gaan die mensen dit overbruggen? Per 2013 een maand maar voor de komende jaren loopt dat op. Daar wordt niet over gerept. Alles in het kader van een enorme bezuinigingsdrift waarbij dit soort zaken als totaal onbelangrijk worden gezien.
  Ook zijn er eerder afspraken gemaakt (na lang en moeizaam onderhandelen) met werkgevers en vakbond en daar wordt gemakshalve afscheid van genomen. Rare jongens daar in den haag.
  Ook heeft Kamp gezegd niet te wilen tornen aan die eerder gemaakte afspraken en nu draait hij om als een blad aan de boom. Ik kan dat niet meer volgen. Hoezo betrouwbaar. Ja zeker we moeten bezuinigen maar niet op zo’n schichtige, bijna paniekerige manier. Dit slaat gewoon nergens op. Met ons als burger wordt totaal GEEN rekening gehouden. Als ze Brussel maar kunnen bevredigen.Het volk is onbelangrijk.
  Waarom niet wachten en dit enorm belangrijke en grote gevolgen hebbende onderwerp over de verkiezingen heen tillen. Denkt die Kunduz club echt dat ze straks weer verder kunnen? God verhoede dat.
  Deze aktie getuigt wel van een enorme arrogantie en laatdunkendheid jegens ons “de burger”.
  Ik snap nog steeds niet dat Nederland niet op achterste benen gaat staan en alles (het EU gezwam, de Euro,Het ESM en het geld wat wij moeten ophoesten voor die armlastige landen die van meet af aan de boel bedonderd hebben.
  Wij bloeden en bloeden straks dood en wat doen we????? Niets!!!!

 3. Korné Soldaat

  Zullen we de AOW niet helemaal afschaffen? Laten we allemaal zelf sparen voor ons pensioen, als we daar behoefte aan hebben en kan iedereen zelf beslissen wanneer hij/zij zou willen stoppen…

 4. Edward_II

  Heerlijk hoe economen zich rijk kunnen rekenen. Als je echter meerekent dat het merendeel van de 65+-ers in 2025 geen werk zal hebben en dus een uitkering zal ontvangen, komt het sommetje “ietsjes” minder rooskleurig uit.

Reacties niet toegestaan