Grieks ja en nee nog altijd in evenwicht

Nog altijd zijn het aantal voor- en tegenstanders van meer hervormingen in ruil voor extra steun in Griekenland in evenwicht. Uit meerdere peilingen vrijdag vooruitlopend op het referendum zondag blijkt dat zowel het ja-kamp als het nee-kamp goed is voor 42 tot 44 procent van de stemmen.

De schuldeisers dachten een week geleden dicht bij een akkoord te zijn over nieuwe bezuinigingen als voorwaarde voor meer noodkredieten. Maar premier Alexis Tsipras overviel hen met de mededeling dat hij de Griekse bevolking het laatste woord wil geven. Daardoor kwam het niet tot een akkoord en verliep het steunprogramma afgelopen dinsdag. Feitelijk was het aanbod van de overige eurolanden daarmee van tafel.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. quikfit

  Ongeacht de uitslag gaan er nog honderden miljarden belastinggeld heen….

  • Jaap Aap

   Heb jij ooit een boterham minder gegeten of een Noorse Kroon meer moeten betalen aan belasting als gevolg van de Griekse crisis?
   Nee! Nou wat loop je dan al jaren te zeuren hierover. Slik je anti-EU bagger door en pas op dat je er niet in blijft… Niets meer dan een domme onderbuik reactie die je niet kunt staven.

   (in antwoord op quikfit)
   • Pim

    Tja , de wijsheid in pacht hebben is een groot goed , dat dan ook hooghartig opleggen aan anderen is een keuze

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Je richt je opmerking op de verkeerde persoon. Het is juist Quickfit die meent de wijsheid in pacht te hebben door te beweren te weten wat er gaat gebeuren. Maar zijn mening is, zoals altijd, slechts ingegeven door zijn afkeer van de EU. Het is vooralsnog geheel niet zeker dat er meer geld op tafel komt voor Griekenland. Er is namelijk nogal wat weerstand tegen onder met name de landen die armer zijn dan Griekenland.

     (in antwoord op Pim)

Reacties niet toegestaan