IMF: geen uitzondering voor Grieken, ondanks acute crisis

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan geen uitzondering maken op de regels voor Griekenland. Dat liet directeur Christine Lagarde woensdag weten tijdens een bijeenkomst in Washington.

Lagarde benadrukte dat Griekenland zich in een ,,acute crisis" bevindt en dat er snel een oplossing moet worden gevonden. Ze zei daarbij andermaal dat Griekenland een herstructurering van de schuldenlast nodig heeft, maar ook dat het IMF niet aan de eigen regels kan tornen.

Eerder maakte een IMF-functionaris al bekend dat Athene niet op directe financiële hulp van het IMF hoeft te rekenen. De Grieken misten vorige week een afbetaling aan de internationale geldschieter. Landen die niet aan hun verplichtingen voldoen, komen niet in aanmerking voor nieuwe kredieten.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kwikfit

  Ondertussen
  za 13 jun 2015, 11I
  IMF blijft Oekraïne ook steunen bij bankroet
  WASHINGTON –
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan geld blijven lenen aan Oekraïne,
  ook wanneer het land niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Dat heeft IMF-voorzitter Christine Lagarde laten weten…..

  Kortom het KAN wel, maar men WIL NIET.
  Stelletje schorem

  • Jaap Aap

   Zo jammer dat je dat stelletje “schorem” niet begrijpt. Het gaat om hogere economie en jouw pet duidelijk te boven. Jammer dat je evenzogoed wel commentaar blijft geven.

   Maar voor hen die wel beter zijn ingevoerd en niet afhankelijk zijn van jou als informatiebron, ben jij degene die voor gek staat…

   Tip: lees voortaan een heel artikel of zoek eerst wat achtergrond erbij voor je commentaar geeft. Komt wel zo intelligent over.

   (in antwoord op kwikfit)
   • Pim

    Heeft niks met economie te maken , alles met politiek en macht , als je ietwat ingelezen was had ook jij dit beaamd en ook had een stuk intelligenter overgekomen

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • kwikfit

     Je gaat dat minne mannetje met zijn zware minderwaardigheidscomplex toch niet serieus nemen wel? :-))

     (in antwoord op Pim)
 2. Jan

  Volgevreten declarerende machthebbers, die goed in de slappe was zitten, zeggen tegen een hongerige ga maar bezuinigen. Wat een volk wat ons bestiert. Menselijkheid is deze duivelaanbidders vreemd. Ook in ons land worden maar wat leugens verteld hoe de crisis is ontstaan, NOS staatsomroep en helemaal ongeloofwaardig, verteld wat de meesten willen horen en komt dan gauw met sport, net zoals vroeger brood en spelen en de massa luistert.
  Wetenschappers of die zich zo noemen zeggen allemaal hetzelfde over de economie, alleen als ze gepensioneerd zijn, durven ze misschien de waarheid te vertellen, want het zijn ook lafaards want hun inkomen krijgen zij wel.
  Grieken hou de poot stijf en laat de Duitsers en de banken maar lappen, want door hebben jullie nog van tegoed.

 3. Burgermans

  En gelijk heeft ze, die Griekse dieven hebben meer dan genoeg geld achterovergedrukt. Nu maar hopen dat Europa ook voet bij stuk houdt.

 4. Jaap Aap

  Grappig als je de eerdere reacties leest. @Burgermans:disqus is van mening dat “de Grieken” allemaal dieven zijn. Echter, volgens @wereldburger2:disqus zij juist de Duitse geldschieters de schuldigen in dit Griekse drama.

  Beiden zitten er fors naast. De Grieken zijn weliswaar slachtoffer van mis-management van het land en dat al vele 10-tallen jaren. Maar “de Grieken” moeten daarvoor wel zelf een stuk verantwoordelijkheid nemen. Zij hebben namelijk keer op keer voor een corrupte benen gekozen.

  En Duitsland heeft gewoon het recht voorwaarden te verbinden aan leningen. De regering heeft de PLICHT voorzichtig met belastinggeld om te springen. Gewoon nu aan Griekenland geven en hopen dat er ooit nog wat van terug komt, is buitengewoon onverantwoord.

  • Burgermans

   Geld van je vrienden lenen en het vervolgens nooit terugbetalen is gewoon diefstal, hoe je het ook wendt of keert.

   (in antwoord op Jaap Aap)

Reacties niet toegestaan