IMF heeft het gehad met Griekenland

Het Internationale Monetaire Fonds wil geen geld meer pompen in Griekenland. De Europese Centrale Bank doet nog een allerlaatste poging iets te bedenken hoe de Grieken voor eind augustus 3,8 miljard euro kunnen binnenhalen, schrijft Der Spiegel. Griekenland moet daar wel aan meewerken. Zo niet dan is het land niet langer een geloofwaardig lid van de eurozone. Extra infusen zien Nederland en Duitsland niet meer zitten. De Oostenrijkse minister van Financiën, Maria Fekter, zegt dat de  patiënt zelf moet opstaan en niet de hand moet ophouden. Een vertrek van Griekenland uit de eurozone in september wordt niet uitgesloten. PvdA, PVV, SP en D66 willen zo snel mogelijk opheldering van het kabinet. PVV en SP zinspelen op een debat in de Kamer komende week, meldt De Gelderlander. Dat zou betekenen dat Kamerleden voor de tweede keer het reces moeten onderbreken om over de nieuwe ontwikkelingen in de schuldencrisis te spreken. Regeringspartijen VVD en CDA willen dat het kabinet uitleg geeft in een al voor komende week toegezegde brief.

Bron(nen):   Der Spiegel  De Gelderlander    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Waar is hier de nooduitgang ?!

 2. malky

  Dus… 3 jaar lang geld de bodemloze put inplempen, en dan alsnog de euro uitgooien, ik neem aan dat er aantal mensen verantwoordelijk worden gesteld voor dit wanbeleid, oh wacht -> NIET.

  En rustig voor Spanje, Cyprus, en de rest hetzelfde scenario af laten spelen.
  Maakt niet uit, ik betaal wel wat meer belasting, of nog beter, ik krijg wat minder voor mijn belastinggeld terug.

  Europa = grenzeloze ellende.

 3. grasspriet

  ‘IMF heeft het gehad met Griekenland’

  So what? Ik heb het gehad met de IMF en de rest van al die lui die iets met banking te doen hebben.
  Niets meer dan handel in lucht.
  De grieken worden steeds zelfstandiger, sluiten steeds meer banken uit het circuit van handel en zetten steeds meer alternatieve systemen op.

  Die komen er wel. Daar zijn ze de IMF of de bemoeizuchtige EU niet voor nodig.

 4. Edward_II

  YES! Er is licht aan het einde van de tunnel!

  Dit geeft me het soort gevoel alsof ik in een lift sta die in vrije val is geraakt nadat een persoon met zwaar overgewicht instapte en hem overbelastte, maar dat de andere inzittenden het er nu bijna over eens zijn dat hij er uit gekieperd moet worden voordat we allemaal te pletter slaan.
  En nu maar hopen dat, nadat zometeen Hyperballastos Malfinancios er uit gesjeesd is, de landing niet al te hard zal zijn.

Reacties niet toegestaan