Lot Grieken beslecht? Volgens Die Welt gaat er geen extra Duits geld meer naar de Grieken

Volgens Welt am Sonntag zijn Duitse politici van de regeringspartijen en de minister van financien Schauble het eens: er komt geen extra Duits (dus Europees) geld voor Griekenland. Maandag komen de troijka van ECB, IMF en Eurozonze en de Griekse regering weer bijeen. De Grieken zullen dan aankondigen extra bezuinigen door te voeren , maar daarbij zeggen dat ze daarnaast extra steun nodig hebben om een faillissement te vermijden. Volgens Die Welt zullen de Duitsers daarmee niet instemmen. Als dat waar is, dan gaat Griekenland failliet en zal de euro verlaten

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Eerst zien en dan geloven! Maar hoe dan ook dit had meteen in 2010 moeten gebeuren. De no-bailout clausule van het verdrag van Maastricht had gehandhaafd moeten worden. Dan hadden de honderden miljarden euro’s die nu al naar Griekenland, Portugal en Ierland zijn gegaan gebruikt kunnen worden om de europese banken overeind te houden. Daarnaast was het een heel duidelijk signaal naar de andere PIIGS-landen geweest om serieus hun economie te gaan hervormen in plaats van te proberen om zoveel mogelijk op de zak van noord-europa te gaan teren.

 2. Gerardus Molema

  Sommige Duitse bladen roepen maar wat inzake de Griekse crisis. Wens vader van de gedachte? (waarschijnlijk meer met verkoopcijfers van het het blad te maken)

 3. Indenvreemde

  Ik wordt hier zo moe van dat geouwe…..Vandaag dit en morgen dat.
  Men maakt elkaar gek en met wat als resultaat? Chaos.
  Misschien wel opzettelijk!!!! Of moet ik me niet bezighouden met de complot theorie.

 4. Heldoppantoffels

  Mooie praatjes allemaal. Laat het nu eindelijk maar eens gebeuren, Griekenland had er in 2010 al uit gemoeten. De reden waardoor dit niet gebeurde heeft te maken met de consequenties die dit met zich zou mee brengen…

  In 2010 had de rekening grotendeels bij de banken terecht gekomen, deze zouden vervolgens gered moeten worden door overheden. Dat zou betekenen dat er banken in het bezit zouden komen van overheden.

  Aangezien de verwevenheid tussen politiek en het bedrijfsleven te groot is, heeft men echter anders besloten. De banken mochten zich langzaam terugtrekken uit Griekenland, ten laste van de belastingbetaler die via de EU/IMF/ECB zijn geld in de bodemloze put ziet verdwijnen.

  Feitelijk hebben wij de banken wéér gered, maar door deze constructie toe te passen worden we niet één keer genaait…maar wel vier keer!!

  1 Het geld van de burgers is nu in de put gestort
  2 Banken hebben de huid mogen redden
  3 Door deze constructie hoeft niemand zich te verantwoorden
  4 Door deze constructie krijgen we nog steeds geen invloed op de bancaire sector

  Hoe lang blijven wij dit nou nog pikken lieve mensen? Hoe lang duurt het voordat voldoende mensen wakker genoeg zijn om in te zien dat de elite ons als werkbijen ziet en blijft behandelen?

  “De beste slaaf is een slaaf die denkt dat hij vrij is” Goethe

  Wake up, dit is jouw leven!!!!

Reacties niet toegestaan