24 mensen hebben geld ingezet op landskampioen Leicester City. Dit is hun winst

Maandagavond schreef Leicester City historie door voor het eerst ooit de Engelse landstitel te winnen. Dat had bijna niemand kunnen voorspellen. Slechts 24 mensen hebben aan het begin van het seizoen geld ingezet op de winnaar van de Premier League.

Iedereen die 25 pond had gewed op Leicester zou nu 5.000 keer zijn inzet terugkrijgen en dus omgerekend bijna 160.000 euro rijker zijn. Zo klein was de kans vooraf dat de ploeg zou winnen.

Wedkantoor Ladbrokes vertelt dat er aan de start van het seizoen 47 mensen de winst van Leicester voorspelden. Daarvan stonden er nog 24 inzetten aan het eind van het seizoen. De laagste inzet was slechts 10 cent, maar leverde nog altijd ruim 600 euro op. Anderen hadden bedragen ingezet van 5 of 10 pond. Zij wonnen respectievelijk bijna 32.000 en 64.000 euro.

In totaal moet het wedkantoor zo’n 3,8 miljoen euro uitbetalen. “We doen al 130 jaar aan sportweddenschappen, maar hebben nog nooit iets meegemaakt wat ook maar in de buurt komt van deze uitslag,” aldus een medewerker van het wedkantoor.

 

Bron(nen):   Business Insider