Steeds meer Spanjaarden zoeken hun heil op het platteland

In Spanje trekken steeds mensen zonder werk uit de stad naar hun geboortedorp op het platteland. Daar is wel werk. Maar de economische noodzaak is niet de enige reden dat mensen wegtrekken uit de stad, schrijft The New York Times. Kunstenaars en ondernemers zien dat de huizen en het leven op het platteland veel goedkoper zijn dan in de steden. En projectontwikkelaars kopen er huizen of complete verlaten gehuchten op. Het ‘rurbanismo’ heeft ook veranderingen teweeggebracht in de dorpen zelf. Behalve dat de bevolking weer aangroeit, zijn er ook zogenaamde 'tijdbanken' opgericht, die arbeidsuren inwisselen voor goederen en diensten. Een huisarts die in Villanueva de la vera een praktijk heeft geopend, zegt dat hij van patiënten vaak groenten en andere producten krijgt als alternatieve vorm van betaling.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. grasspriet

    Banken zullen niet blij worden van alternatieve economische systemen. Vissen ze mal naast het net. In mijn ogen is het wel de enige eerlijke vorm van betaling. Waarom zou je in hemelsnaam meer geld moeten terug betalen dan je hebt ontvangen? Dat hele principe creeërde deze luchtbeleconomie die nu leegloopt.

    Wij zijn geen banken nodig. En hoe meer ze iedereen de duimschroeven aandraaien, des te meer zullen ze zichzelf buiten spel zetten omdat mensen alternatieven gaan bedenken.

  2. gerrit52

    dus de ouderwetsche ruilhandel. zit wat in.

Reacties niet toegestaan