Duitsland treft voorbereidingen Brexit

Duitsland is achter de schermen bezig met voorbereidingen voor een mogelijke afsplitsing van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Unie. Het Duitse ministerie van Financiën zet zich schrap voor verschillende scenario's bij het Britse referendum op 23 juni en de mogelijke gevolgen daarvan, zei topambtenaar Jens Spahn in een interview.

Volgens Spahn betekent een Brexit in ieder geval dat de Britten handelsverdragen zouden moeten afsluiten met andere Europese landen. De voorwaarden daarvan zouden minder gunstig zijn voor het Verenigd Koninkrijk dan ze nu binnen de EU hebben. ,,Het moet wel verschil maken of je deel van de familie uitmaakt of gewoon een buurman bent."

Op de exacte inhoud van de voorbereidingen wilde Spahn niet ingaan. Hij zei wel te hopen dat de Britten ervoor kiezen in de EU te blijven.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Leo

  Referenda zijn nergens goed voor. De meeste mensen zijn dom en stemmen liever met hun buik dan met hun niet aanwezige verstand.

 2. Burgermans

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Hopelijk volgt op de Brexit een Nexit zodat we weer zelfstandig worden en de baas in ons eigen land.

  Grenzen dicht.
  Gulden terug.
  Nederland onafhankelijk!

Reacties niet toegestaan