‘TTIP bedreigt klimaatdoelen’

Het vrijhandelsverdrag waarover de Europese Unie en de Verenigde Staten onderhandelen (TTIP) dreigt de klimaatdoelstellingen in Europa in gevaar te brengen. Dat stellen actiegroepen Milieudefensie en Transnational Institute maandag op basis van uitgelekte onderhandelingsdocumenten.

De groeperingen vallen over de bepalingen in de documenten die Amerikaanse energiebedrijven toegang geven tot Europese elektriciteitsnetwerken. Daar staat nu dat daarbij niet mag worden gediscrimineerd tussen bepaalde soorten energie. ,,Dit kan stimuleringsbeleid voor groene stroom ondermijnen'', aldus de belangengroepen.

De bepalingen in de voorlopige onderhandelingsdocumenten zouden ook kunnen leiden tot een toename van de handel in Amerikaans schaliegas. Een ,,controversiële energievorm'', aldus Milieudefensie en TNI, die daarbij wijzen op de problemen met klimaatvervuilende methaanlekkages bij de winning van het gas.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kwikfit

  De ttip bedreigt nog veel meer.
  Wat dacht u van de werk gelegenheid?
  Of de voedsel veiligheid?
  Of de truc om via een schimmige rechtbank onder regelgeving uit te komen c.q. grote geldbedragen van regeringen af te troggelen omdat de regelgeving de kans op winst tegen houdt?
  De enigen die echt baat hebben bij deze constructies zijn de multinationals.
  Dus t zal wel door gaan …..

 2. Burgermans

  Allemaal linkse leugens van werkschuw tuig dat de burgers dom en arm wil houden.

  • harrr

   Ongeacht links of rechts moet TTIP gewoon van tafel.
   Is voor niemand goed behalve bigcorp.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Welnee, vrijhandelsverdragen zijn voor alle consumenten en producenten goed. Ambtenaartjes hoeven niet voor mij te beslissen wat ik wel en niet mag kopen.

    (in antwoord op harrr)

Reacties niet toegestaan