KLM wil miljoenen verdienen aan extra beenruimte

De extra beenruimte die passagiers bij KLM kunnen kopen op intercontinentale vluchten loopt als warme broodjes.  Vanaf volgende week kan dat ook op Europese vluchten, schrijft het FD. De komende jaren wil de luchtvaartmaatschappij 400 miljoen extra per jaar verdienen aan betaalde service. De KLM richt zich op de zakelijke reiziger, die geen businessclass wil reizen, maar ook niet helemaal tevreden is met economy. Om in december van start te kunnen gaan worden de 737-toestellen ingericht met een aparte ‘comfort’-sectie. Of er ook apart betaald moet worden voor de koffer, is nog niet zeker. KLM vindt dat niet passen bij het beeld dat de markt heeft van KLM.  

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Als ik de KLM was zou ik het ook als strategie houden. Ook in nieuwe vliegtuigen de stoelen zo ver van elkaar zetten dat 80% van de bevolking er niet inpast. Dat heet businessmodel.

  2. brabantman

    Laatst noodgedwongen een intercont. vlucht met de KLM in economy moeten maken. Blijkt dat zij, om economy plus te promoten, de afstand tussen de economy stoelen kleiner gemaakt hebben, Voeg daarbij onder de stoel van je voorganger een metalen opbouw op de grond en een immer blazende airco boven je hoofd. Dan weet u dat dit nooit meer KLM voor deze meneer wordt.

Reacties niet toegestaan