Duizenden IT-banen verdwijnen door slecht onderwijs

Duizenden it-banen gaan voor Nederland verloren. Oorzaak: studenten aan hbo-instellingen en universiteiten worden verkeerd opgeleid. Dat meldt het AD. Onderwijsinstellingen leiden nu vooral veel computerprogrammeurs op. Maar het bedrijfsleven schreeuwt juist om werknemers die als informatiemanager de brug weten te slaan tussen programmeurs en afdelingen als verkoop, personeelszaken en onderzoek. Het bedrijfsleven verwacht dat vele vacatures door het slechte onderwijs onvervulbaar zullen blijven. De Nederlandsche Bank, Stork en AkzoNobel starten daarom in november uit nood met een gezamenlijke opleiding it-management. Anders dreigen al die banen naar landen als India te gaan.

Bron(nen):   AD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. rik_c

    Sorry maar informatiemanager dat kan je toch echt niet tot Universitaire studie verheffen m.i. Het moet wel ergens over blijven gaan.

  2. André Somers

    Wat een onzin. Gaan die Indiërs dan “de brug slaan”? Je kan als programmeur al nauwelijks praten met het gros van die geoutsourcde programmeurs. En nu willen ze het praten met de klanten gaan overlaten aan die lui? Veel succes!

  3. jantje uitnederland

    Het bedrijfsleven stuurt hier doelbewust op aan door zelf niet op te leiden. Informatie manager is weer de laatste hype. Ze hebben zelf zat programmeurs in dienst die deze functie prima zouden kunnen vervullen, evt met een training. ‘t Is gewoon hebzucht.

Reacties niet toegestaan