Rijke oude mannen kopen mooie studentes

Rich Meet Beautiful is een 'dating'site die rijke mannen in contact brengt met mooie studerende meisjes. De vrouwen krijgen (veel) geld in ruil voor 'aandacht' voor hun rijke date. In andere landen is de formule al actief en zeer omstreden - en hier en daar verboden. Rich meet beautiful begint volgens De Telegraaf nu in vijf Nederlandse studentensteden een reclamecampagne.

Nieuwe gebruikers van de site identificeren zichzelf als ’sugardaddy’ of juist als ’sugarbaby’, logisch, want de eventuele relatie draait om geld. De ’sugarbabies’ moeten ook aangeven hoeveel onkosten zij maandelijks hebben. De bedragen variëren van duizend tot tienduizend Amerikaanse dollar per maand.

In heel België roept de website woedende reacties op. In Brussel en Leuven is de reclame inmiddels zelfs verboden omdat het kwetsbare meisjes zou uitbuiten. De Noorse oprichter Sigurd Vedal ziet geen amorele kant aan zijn werk:  „Wij koppelen oudere mannen aan jonge vrouwen. Daar zitten bepaalde regelingen aan verbonden. De vrouwen krijgen bijvoorbeeld hun studie bekostigd, speciale reizen of mooie cadeaus. In ruil daarvoor ontvangen mannen een mooie en intelligente gesprekspartner. Dat is uniek voor een datingsite, maar dat maakt ons geen escortbureau.”

Bron(nen):   De Telegraaf