Klaas Knot steunt Schäuble: meer Europa

In een interview met Welt Am Sonntag steunt Klaas Knot, baas van de Nederlandse Bank en daardoor ook bestuurder van de ECB, het pleidooi van Wolfgang Schäuble voor een commissaris die toezicht houdt op de begrotingen. De EU moet niet alleen strengere begrotingsdiscipline, maar ook sterkere schuld controles, Knot, die aan het hoofd van de Nederlandse Bank, vertelde dit in Duitse krant Welt am Sonntag in een interview gepubliceerd op zondag. ,,Ik verwelkom het idee ... als we erin slagen om een beter inzicht in de begrotingen te krijgen  zou dat een enorme vooruitgang zijn. Het is de moeite waard na te denken over het idee van Wolfgang Schäuble's." En het opkoopprogramma van obligaties van zwakke landen, is Knot daarover ook enthousiast? ,,Wij zijn bereid om de brandweer te spelen op de korte termijn, maar alleen als we ervan overtuigd zijn dat het nieuwe huis steviger wordt." Schäuble zei vijf dagen geleden dat een nieuwe 'munt commissaris' de macht zou moeten krijgen om nationale begrotingen te verwerpen als die niet in overeenstemming zijn met het strikte begrotingsbeleid van de eurozone regels. Het model zou moeten lijken op dat van de commissaris voor Mededinging, die volgens Schäuble ,,gevreesd is in de hele wereld".

Bron(nen):   Reuters      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Oh, dit wist ik allang. Dat levert alleen de top van Nederland veel meer geld op.
  Die hebben belang bij een EUrokratie.

  Het gaat allemaal om geld.
  Voor de rest is het hier nog niet interessant en boeiend.
  Zolang het hier nog om geld draait gaat het nog nergens over/om.

  • marianne martens

   helemaal gelijk en Knot is nog wel op een dubieuze manier aan deze baan gekomen door de veelzijdige en knappe 2e man,na Wellink, met hulp van de Premier, aan dit baantje gekomen. Intussen gaat de middenstand naar “gort” en verdwijnt het evenwicht uit een / historisch/ organisch opgebouwde maatschappij.

   (in antwoord op FloatingSoulPeter)
 2. wiezaldatbetalen

  Zolang Europa niet kan kiezen tussen Brussel en Straatsburg is het niet te verwachten dat belangrijker zaken kunnen worden opgelost.

 3. peelduiker

  Regeringen hebben geen klote meer te vertellen….het zijn de banken die regeren.

Reacties niet toegestaan