Amazon-medewerkers plassen in fles uit angst voor straf bij toiletbezoek

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, is de rijkste man ter wereld met een netto vermogen van zo’n 90 miljard euro. Maar de mensen die voor hem in het magazijn werken worden uitgebuit. Ze krijgen niet eens de tijd om naar het toilet te gaan.

De orderpickers van Amazon gebruiken flessen, omdat de wc te ver weg is, zo schrijft James Bloodworth die undercover ging bij een magazijn in het Britse Staffordshire. Tegen The Sun vertelt hij: “Voor degenen die op de bovenste verdieping werkten, waren de dichtst bijzijnde toiletten vier etages lager. Mensen plasten in flessen, omdat ze bang waren dat ze straf zouden krijgen en hun baan zouden verliezen. Enkel omdat ze naar de wc moesten.”

Amazon staat bekend om de strakke targets die medewerkers moeten halen. Er wordt streng gemonitord hoe snel de orderpickers de bestellingen opzoeken en inpakken. Wie zijn doelen niet haalt of te lang pauze neemt krijgt strafpunten.

Geen water drinken
Een ander onderzoek onder Amazon-medewerkers ontdekte dat driekwart van de medewerkers niet naar het toilet gaat uit angst om hun targets niet te halen. “De doelen zijn dramatisch omhoog gegaan. Ik drink geen water meer, omdat ik geen tijd heb om naar de wc te gaan,” zegt een anonieme werknemer.

Een ander zegt: “De targets gaan elk jaar omhoog. Ik heb niet nog eens twee benen om de 100 procent te halen. Je moet rennen naar de wc tijdens de pauze. Het is extreem moeilijk om 120 producten per uur in te pakken.” Een derde werknemer reageert: “Je moet twee producten per minuut inpakken. Je hebt geen tijd om water te drinken, want dan moet je naar de wc en krijg je bericht van de scanner waarin staat dat je op moet schieten.”

Niet alleen toiletbezoek, ook ziekte wordt bestraft. Een werknemer vertelt: “Ik ging werken ook al voelde ik me hondsberoerd. Na twee uur kon ik gewoon niet meer. Ik had een maagvirus en ging naar de dokter. Die gaf een briefje mee, maar toch kreeg ik strafpunten.”

Amazon ontkent alles.

Bron(nen):   Business Insider