Bijna 19 uur vliegen: dit is de langste lijnvlucht ter wereld

Wie de wereld wil overvliegen, moet bijna altijd wel ergens overstappen. Het vliegtuig moet nu eenmaal worden bijgetankt. Maar dat geldt niet voor de Airbus waarmee Singapore Airlines van Singapore naar het Amerikaanse Newark gaat vliegen.

Zelf spreekt de luchtvaartmaatschappij van de langste lijnvlucht ter wereld. De Airbus A350-900ULR legt in één keer 16.700 kilometer af en blijft 18 uur en 45 minuten in de lucht. Het tweemotorige toestel heeft extra brandstofcapaciteit en is bijzonder licht. Er zijn 161 zitplaatsen aan boord, waarvan 67 ligstoelen in business class. Ook in de economy class is meer ruimte dan normaal.

De vlucht zal vooral voor zakenreizigers interessant zijn. Doordat ze geen tussenstop hoeven te maken, zijn ze uren eerder op hun bestemming. Vanaf oktober starten er dagelijkse vluchten. Het langste traject tot nu toe is van Auckland, Nieuw-Zeeland naar het Qatarese Doha. Die vlucht duurt 17 uur en 40 minuten. Benieuwd wat de kortste vlucht ter wereld is? Die gaat van de Schotse eilanden Westray en Papa Westray en duurt anderhalve minuut.

Bron(nen):   HLN