ABNAmro en ING komen met nieuwe betaalpas

Vanaf volgend jaar kan met een nieuwe ABNAmro- of ING-betaalpas ‘contactloos’ worden betaald. Dat houdt in dat de pas alleen tegen een betaalautomaat hoeft te worden gehouden zonder de pincode in te voeren. Met de nieuwe betaalwijze kunnen alleen bedragen tot € 25 worden betaald, meldt de NOS. Aan de pas zit een risico: als hij is gestolen, kan er zonder pincode mee worden betaald. Daar hebben de banken ook aan gedacht. Als er twee of drie keer op een dag contactloos is betaald moet de volgende keer de pincode wel worden ingevoerd. MasterCard heeft een methode voor contactloze betalingen ontwikkeld die internationaal al wordt toegepast. In Australië, Canada, Frankrijk, Polen, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de VS wordt al met een contactloze betaalpas betaald.

Bron(nen):   NOS      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cees de Dribbelaar

  Slecht idee. Hoef je alleen nog maar met een apparaatje in je tas tegen mensen aan te gaan staan in de metro. Extreem kwetsbaar systeem en gevoelig voor fraude, skimming en misbruik.
  Het idee hierachter is ook niet dat het voor de klant een voordeel oplevert, maar dat je minder moeite hoeft te doen om geld over de balk te smijten. Helaas helpt grotere consumptie de economie helemaal niet, want de economie werkt niet zoals mensen denken dat hij werkt. Het gaat niet om geld, maar om grondstoffen. Groei is onwenselijk, we hebben balans en langdurige levensvatbaarheid nodig.

  • RhodBerth

   Ja, daar hebben ze natuurlijk niet over nagedacht….
   Gewoon conservatieve reacties. Vooruitgang is mooi.

   En zolang de bevolking groeit moet de economie ook groeien. Dat is logisch.

   (in antwoord op Cees de Dribbelaar)
 2. Richard Binnekamp

  Zeer slecht idee. Er is al aangetoond dat dit niet veilig is.
  Kun je dit ook weigeren, ik wil zo’n pas met een RFID chip niet?
  Het is eigenlijk wel erg raar dat men dit wil, wat schiet de bank er mee op? We kunnen al chippen, en dat is een stuk veiliger.

 3. Onno Filippo

  NFC weg ermee. Veel te onveilig. Het is wachten op een nieuwe golf van skimmingpraktijken. De radiogolven zijn immers ook op te vangen door derden.

  • Edward_II

   Iedere innovatie wordt met wantrouwen ontvangen. Toen men papiergeld introduceerde waren er ook doemdenkers die voorspelden dat het zou mislukken vanwege misbruik. etc. Over de eerste stoomtrein zei men dat de snelheid (~25km/u) allerlei geestelijke aandoeningen zou veroorzaken.
   Omarm de vooruitgang en ga er zorgvuldig mee om.

   (in antwoord op Onno Filippo)
 4. Edward_II

  Goede ontwikkeling! Kunnen we nu ook snel die vermaledijde OV-shitkaart weer afschaffen en weer gewoon betalen als we van de dienst gebruik maken?

 5. jumproom

  weer een stap dichterbij naar een Cashless society….erg handig voor NA de crisis, over dik 5 jaar?

Reacties niet toegestaan