Moeder en zoon zien 14 miljard verdampen

HANNOVER (ANP) - Continental-baas Georg Schaeffler en zijn moeder Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann zagen hun fortuin dit jaar met 53 procent verdampen van 26 naar 12 miljard euro. Dat werd mede veroorzaakt nadat de Duitse banden- en auto-onderdelenfabrikant een winstwaarschuwing afgaf vanwege extra kosten en moeilijke bedrijfsomstandigheden in Europa en Azië.

Moeder en zoon Schaeffler zijn de meerderheidsaandeelhouders van Continental zijn daarmee dit jaar de grootste verliezers onder de Europese allerrijksten. Het aandeel van het bedrijf verloor dit jaar meer dan 40 procent van de waarde.

Georg Schaeffler (54) erfde 80 procent van alle aandelen in 1996, toen zijn vader overleed. Zijn moeder (77), nog altijd de vice-voorzitter van het bedrijf, de overige 20 procent. Georg Schaeffler is op de Bloomberg index, de lijst van rijkste aardbewoners gezakt naar de 113e plaats.

Allergrootste verliezer wereldwijd dit jaar is Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Hij noteert voor 2018 een min van ruim 16 miljard euro.