Duitse minister Schauble geeft Griekenland bijna op

De Duitse minister van Financiën Schauble heeft de Duitse krant Welt am Sonntag uitgekozen om - voor de laatste maal - duidelijk te maken dat er in Griekenland echt iets moet veranderen als de Grieken in de euro willen blijven. "Er is een mogelijkheid voor de Grieken om in de euro te blijven. Maar daarvoor moeten de Grieken bereid zijn een harde weg te gaan. De fouten van vele jaren moeten worden goedgemaakt en dat zal pijn gaan doen." Schauble kondigt aan dat de Grieken maandag niet het groene licht zullen krijgen voor de volgende storting van Europees hulp geld, € 31 miljard. Ze hebben nog altijd niet voldaan aan de voorwaarden, vindt Schauble. Daarmee komen de Grieken binnen een week in ernstige financiële problemen: het geld in de schatkist is op en er komt niets meer in, tenzij Europa stort. En volgens Schauble gaat Duitsland daaraan nog niet meewerken.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cornelis Berend

  Met die dertig miljard er bij, zou er in afgelopen anderhalf à twee jaar niet al ongeveer net zoveel geld aan de Grieken gegeven zijn als de schuld was? Dat moeten dan moeten ze nu twee keer dat bedrag terug betalen.

 2. Bert Hilhorst

  Gelukkig komt het allemaal goed als Roemenië, Bulgarije en Kroatië bij de EU komen.

 3. grasspriet

  Wat is het nut van geld storten als ze het bedrag gelijk al weer kwijt zijn aan rente?
  Het is allemaal zo’n poppekast en een heleboel nemen dit serieus!?

 4. malky

  Storten of instorten, Europa is tegenwoordig niet beter te omschrijven.

 5. Indenvreemde

  Ach wat een BS Ze gaan gewoon betalen hoor. Allemaal kul Iedereen weet dat de griekjes ons allemaal belazeren met tax onduiken en naar het buitenland wegsluizen. Europa weet dat maar daar wordt niet over gepraat. Let maar op straks krijgen ze toch hun tranche opbasis van nieuwe beloften die niet worden nagekomen.Mijn gevoel zegt me dat een paar geslepen Griekjes zich rot lachen en totaal geen boodschap hebben aan de rest van de bevolking. Echt geloof me!!!!
  Wordt nu al moe als ik weer een collum zie over Griekjesland. Boe!!!

Reacties niet toegestaan