ABN Amro overweegt wallet voor bitcoin

ABN Amro onderzoekt of klanten behoefte hebben aan een veilige opslagplaats voor cryptomunten zoals bitcoin en ethereum. De cryptowallet krijgt de toepasselijke naam ‘Wallie’.

Een woordvoerder van de bank legt uit dat 500 klanten de vraag kregen voorgelegd of ze interesse hebben in Wallie. “We vragen klanten nu wat ze van zoiets zouden vinden. Dat is alles. Er is geen Wallie, geen concrete wallet. Alleen een onderzoek,’’ benadrukt de bank.

Dat er al een naam is suggereert toch dat er al langer nagedacht is over het experiment. Ook de reacties van webcaremedewerkers van ABN Amro op Twitter duiden erop dat er meer is dan een onderzoek. “ABN Amro merkt dat steeds meer klanten hierin investeren. Uit onderzoek blijkt dat een gedeelte van deze klanten zorgen hebben over de veiligheid van opslag, ze horen veel over hacks en exchanges en het kwijtraken van codes. Wij willen hierin een vertrouwde partner zijn,’’ klinkt het.

Dat de bank terughoudend reageert, komt mogelijk doordat financiële toezichthouders AFM en DNB afgelopen vrijdag nog lieten weten negatief te oordelen over crypto-activiteiten van Nederlandse banken. “We blijven kritisch richting activiteiten van gereguleerde instellingen die cryptowallets (willen) aanbieden of de verhandeling van niet gereguleerde crypto’s zoals Bitcoin mogelijk (willen) maken,” schreven zij in een verklaring.

Bron(nen):   AD