De Brexit kost de Britten bijna een miljard. Per week

De Brexit dreigt hét politieke en economische debacle van de eeuw te worden. Het vertrek uit de EU werd aan de Britten verkocht als iets dat geld op zou gaan leveren, zo’n 400 miljoen euro per week om precies te zijn. Inmiddels weten ze wel beter: de Brexit kost alleen maar geld en niet zo’n klein beetje ook.

Het op handen zijnde vertrek uit de Europese Unie kost de Britten naar schatting tot 800 miljoen pond per week, oftewel ruim 900 miljoen euro. Dat gigantische verschil komt niet alleen door valse informatie van de Brexiteers, er zijn ook onvoorziene gevolgen. De economie heeft namelijk nu al zwaar te lijden gehad onder de Brexit. Het bbp is in twee jaar tijd met 2 procent gedaald. Dat, terwijl de G7 juist een flinke groei kende van gemiddeld 6 procent. Behalve de Brexit is er geen reden waarom de Britse economie slechter zou presteren dan die van andere landen.

En het wordt nog erger. De nationale bank van Groot-Brittannië heeft berekend dat een daadwerkelijke Brexit zou kunnen leiden tot een crisis die ernstiger is dan die van 2008. Dat is erg sneu, aangezien er inmiddels helemaal geen meerderheid meer is voor een vertrek uit de EU.

Bron(nen):   Newsmonkey