Cäcilie Albrecht (Aldi) onterft spilzieke kleinkinderen

Grote ruzie in de familie Albrecht, de steenrijke eigenaars van de Aldi. Cäcilie Albrecht, vrouw van een van de broers die Aldi maakten tot een internationaal miljardenconcern, heeft een deel van haar kleinkinderen onterfd, alsmede hun moeder, de weduwe van een van haar zoons. Reden: de liederlijke levensstijl van schoondochter Babette (foto) en haar kinderen. Cäcilie draait er in haar testament niet omheen. Aldi is groot geworden door de sobere levensstijl van de familie Albrecht, die begonnen met een winkeltje in het half verwoeste Essen in 1946. Net als de winkels dient de familie geen onnodige uitgaven te doen. Ook al uit respect voor klanten en personeel.  Babette en haar 5 kinderen voldoen daaraan geenszins. Ze vliegen de wereld rond, gaan graag om met de jetset en hebben er honderden miljoenen doorheen gejaagd.  Cäcilie kon hen geen geld afnemen. Maar ze heeft wel vastgelegd dat de boosdoeners geen enkele zeggenschap meer hebben over Aldi.  De woordvoerder van Babette zegt dat het allemaal niet waar is.

 

Het gaat om de Albrechts van Aldi Nord.

Aldi werd in 1946 door de broers Karl en Theo Albrecht opgericht als de ALbrecht DIskont. Na een gestage groei kregen de broers ruzie over het al dan niet verkopen van sigaretten in hun supermarkten. Dat leidde tot een schisma tussen en de keten werd in 1961 geografisch opgesplitst in Aldi Nord en Aldi Süd. De Duitse winkels werden verdeeld langs de zogenaamde Aldi-Equator, die (West-)Duitsland langs de loop van de rivier de Roer verdeelde.

De Nederlandse Aldi-winkels vallen onder Aldi Nord, samen met de supermarkten in de rest van West-Europa en Polen. De winkels in Midden- en Oost-Europa, Groot-Brittannië en de VS vallen onder Aldi Süd.

Bron(nen):   Guardian