Hoezo bankencrisis: 1,2 miljard winst voor staatsbank ABN Amro

ABN Amro heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar een onderliggende nettowinst geboekt van € 1,2 miljard. In het derde kwartaal ging het om 374 miljoen. De bank heeft dat vrijdag bekendgemaakt. De gerapporteerde nettowinst, met inbegrip van de kosten die de bank maakt voor separatie en integratie, bedroeg € 1,045 miljard. Over het derde kwartaal was de gerapporteerde nettowinst 302 miljoen. De nettowinst steeg vergeleken met vorig jaar met 22%. Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm spreekt van bevredigende resultaten, vooral in het huidge economsiche klimaat, dat nog verre van gunstig is.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Goed nieuws! Aangezien ik, net als alle nederlanders, impliciet aandeelhouder ben van ABN. Maar als we ooit ons belastiggeld terug willen hebben zal de winst nog hoger moeten worden.

  2. Uilenspiegel

    Slecht nieuws als het geld niet terecht komt aan wie het toebehoort: aan de belastingbetaler. Ik weet nog wel wat bezuinigingen die ongedaan gemaakt kunnen worden. Kom op Samson claim waar we recht op hebben.

  3. Frederik Blom

    Het verhaal van dat het goed gaat met de bankiers en slecht met de mensen kunnen we hier omdraaien. Door dit bericht door te sturen aan zoveel mensen die je kent. Stap uit de euro en ga in Bitcoins. Dan ben je zelf de bank. Geen tussenpersonen, geen inflatie, geen diefstal door bonussen enz. Je bent zelf de baas en dat gaat de EU zelfs nu al in het prille begin niet ongemerkt. Nederland, laat je niet op zijn kop zitten. Slopen die boel, niet met geweld maar spreek met je portomonnee en zeg tegen bedrijven dat ze Bitcoins moeten gaan ontvangen.

Reacties niet toegestaan