Trump verstuurde de duurste tweets aller tijden: 1.200 miljard verdampt

Donald Trump mag een twijfelachtig record op zijn naam zetten: de Amerikaanse president slingerde de twee duurste tweets aller tijden de wereld in. Met zijn berichten over nieuwe handelstarieven voor China liet hij 1.200 miljard euro aan beurswaarde verdampen.

Trump twitterde dat hij het tarief van 10 procent wil verhogen naar 25 procent. Nu nog onbelaste goederen uit China zouden een tarief krijgen van 25 procent. De internationale beurzen waren niet blij met deze aankondigingen. In Europa duikelde de koers gemiddeld met zo’n 2 procent naar beneden. In Azië was de schade nog groter. De beurs van Hongkong zakte met 3 procent en die van Shanghai toonde een verlies van 6 procent. De S&P500 in New York opent waarschijnlijk 2 procent lager.

“Al met al verliezen we zo’n 2 procent van 60.000 miljard aan beurswaarde”, zegt analist Corné van Zeijl van Actiam in De Telegraaf. “Dat is 1200 miljard, oftewel 1,2 biljoen euro.” De verklaring is simpel, aldus Van Zeijl: “Beleggers gingen ervan uit dat er een handelsdeal zou komen, misschien wel eind deze week, maar dat staat nu ineens op losse schroeven.”

Bron(nen):   De Telegraaf