Bitcoin bereikt hoogste koers in meer dan een jaar

Fans van bitcoin hebben een fijn weekend achter de rug. De munt klom de afgelopen dagen plots tot boven de 8.700 dollar. De stijging van 10 procent bracht de cryptomunt op het hoogste niveau in meer dan een jaar.

Andere grote cryptovaluta als Litecoin en Ethereum stegen mee met respectievelijk 9 en 6 procent. In totaal werd bitcoin in een maand tijd ruim 70 procent meer waard. En het einde is nog niet in zicht denken analisten. Ze verwachten dat de munt binnen korte tijd nog tegen de 10.000 dollar zal stijgen, waarna mogelijk een correctie volgt.

Het opveren van ‘s werelds grootste cryptomunt komt mogelijk door een hernieuwde belangstelling voor cryptomarkten. Diverse reguliere online handelshuizen willen handel in cryptovaluta mogelijk maken voor hun klanten. Ook zijn er meer en meer bedrijven die betalingen met digitale munten willen invoeren.

Verder stellen analisten dat het een logische koersstijging is na de maandenlange prijsdalingen van vorig jaar. Toch wordt er ook opnieuw gewaarschuwd voor een bubbel.