Stadsdeel Zuid heeft winkeliers in de Amsterdamse Beethovenstraat beroofd, letterlijk

AT5 bericht dat ondernemers in de chique Amsterdamse Beethovenstraat zijn beroofd door dieven die handelden in opdracht van de gemeente. De ondernemers ontdekten de diefstal tijdens een informatiebijeenkomst van het stadsdeel. Ze troffen daar een tafel aan vol met spullen die gestolen waren uit hun winkels. Al met al ging het om een buit met een waarde van duizenden euro's. De spullen uit de winkelstraat waren gejat door 'professionele winkeldieven', in opdracht van het stadsdeel. Zo moeten de ondernemers er extra van bewust worden dat ze enorme schade lopen door diefstal. Volgens stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar waren de winkeliers 'verbijsterd'.  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Dat die winkeliers verbijsterd zijn zou betekenen dat ze hun boekhouding niet op orde hebben.

  • Jannie Ooms

   Balansen doe je toch maar om het kwartaal? Of zelfs jaarlijks? Of is dat in dit digitale tijdperk een vreemde gedachte?

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Ik dacht ook aan de lagere termijn. Als een winkel een paar jaar open is op een bepaalde lokatie zouden ze via de balans toch een redelijk beeld moeten hebben hoeveel artikelen zonder afrekenen uit de winkel verdwijnen.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. RhodBerth

  Lijkt me gewoon strafbaar. Je moet van andermans spullen afblijven, ook als je hem of haar wat wilt leren. En iedereen weet dat het eenvoudig is om uit winkels te stelen. Ook de winkeliers.

 3. Wil Post

  We weten dat de overheid gecontroleerd moet worden, maar dat ze anderen laat stelen is ernstig wanbestuur.

Reacties niet toegestaan