ABN AMRO houdt vast aan loonsverhoging top

Economie
door anp
vrijdag, 27 maart 2015 om 19:20
abn amro houdt vast aan loonsverhoging top1427484043
ABN AMRO houdt vast aan de loonsverhoging voor de top van het financiële concern. Dat blijkt uit een interne brief die vrijdag is verstuurd door de raad van commissarissen van de bank en werd ondertekend door president-commissaris Rik van Slingelandt.
ABN AMRO heeft veel kritiek gekregen op het besluit om het bestuur in 2014 een loonsverhoging van 100.000 euro te geven. Ook intern werd kritiek geuit op de verhoging, die overigens niet gold voor topman Gerrit Zalm. Maar volgens de raad van commissarissen worden eerder gemaakte afspraken met de bestuursleden nagekomen en is de loonsverhoging daarom terecht.
Volgens de brief kwamen van werknemers van ABN AMRO veel reacties en vragen over de loonsverhoging, vooral over het morele, ethische aspect. Maar volgens de raad van commissarissen past het nakomen van gemaakte afspraken bij goed werkgeverschap. De raad van toezicht is van mening dat het bestuur de bank naar volle tevredenheid weer op de rails heeft gezet. De negatieve beeldvorming die is ontstaan door de loonsverhoging wordt betreurd door de commissarissen.
Vanuit de politiek is met afkeuring gereageerd op de loonsverhoging bij de genationaliseerde bank. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën liet vrijdag nog weten een besluit over de geplande verkoop van ABN AMRO uit te stellen. Eerst moet de rust rond de staatsbank weer terugkeren, voordat een besluit kan worden genomen, aldus Dijsselbloem.