AFM waarschuwt jongeren die met studieschuld beleggen: 'Kan grote teleurstelling worden'

Economie
maandag, 19 juli 2021 om 9:50
welingelichtekringen header 1
Vooral onder jongeren is beleggen momenteel razend populair. Niet zo gek, de beurzen breken record na record. Maar de AFM riep vanochtend in het Nederlands Dagblad op om voorzichtig te zijn. Beleggen kan leiden tot een grote teleurstelling, aldus het financieel instituut.
De AFM krijgt signalen dat steeds meer studenten hun studieschuld maximaliseren om te kunnen beleggen. "Wij hebben geen glazen bol en willen zeker geen paniek zaaien, maar we vinden het goed om te waarschuwen dat de beurs goede en slechte tijden kent", zegt Tom Smiers van de AFM tegen de krant. "Nu lijkt het soms of de beurs niet naar beneden kan."
Op dit moment beleggen zo'n 1,6 miljoen huishoudens, 11 procent meer dan een jaar eerder. Nieuwe beleggers steken er gemiddeld 5000 euro in. De AFM benadrukt dat beleggen een goede manier is om geld te verdienen, aangezien sparen niets oplevert, maar adviseert wel om voorzichtig te zijn. Ze somt les 1 en 2 voor beginnende beleggers op: beleg alleen geld dat je kunt missen en spreid je kansen.
Bron(nen): NOS