Caroline van der Plas (BBB) maakt ruzie met Sander Schimmelpenninck op Twitter

Economie
dinsdag, 06 september 2022 om 10:26
welingelichtekringen header 1
Opiniemaker Sander Schimmelpenninck en BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas houden allebei wel van een ongenuanceerde tweet. Nu krijgen ze het met elkaar aan de stok vanwege de uitkoop van het eerste boerenbedrijf volgens de nieuwe stikstofregeling.
De Brabantse 'piekbelaster' krijgt 2,5 miljoen euro om te stoppen, waarbij Sander fijntjes opmerkt dat belastinggeld ervoor zorgt dat de kinderen van de boer er als nieuwbakken miljonairs warmpjes bijzitten. Hierop reageert Van der Plas: “Eerst schulden aflossen. Kijken wat er dan nog overblijft, Sander.” Ze adviseert Schimmelpenninck om de boer eerst zelf op te bellen om te vragen wat er 'overblijft' na jaren investeren.
Schimmelpenninck: “Acht ton hypotheek vermeldt het Kadaster. Dan blijft er 1,7 miljoen euro over. Ik ken Gooische kinders die het met minder moeten doen! Overigens is een lening afsluiten bij de Rabo om schaal te vergroten wat anders dan 'miljoenen investeren'. Zo kan ik het ook.”
Vanaf dit moment heeft Van der Plas geen inhoudelijk weerwoord meer. “Zeg gewoon niks als je er niks van weet”, bijt ze hem toe. “Uit jouw succes maak ik anders op dat dat tegenwoordig een buitengewoon vruchtbare strategie is. Je wordt er misschien wel premier mee!” aldus Sander.
Caroline typt nog twee woorden en blijft daarna stil: “Grow up.” Schimmelpennick deelt vervolgens de knock-out uit: “Ik maak een heel simpel punt; deze familie krijgt 2,5 miljoen euro belastinggeld, waarvan zeker een miljoen voor de kinderen overblijft. Daar hebben ze niks voor gedaan. Dat maakt jouw strijd van het 'volk' tegen de 'elite' een lachwekkend sprookje."