Champs Elysées Europa's duurste winkelstraat

Economie
door anpwoensdag, 18 november 2015 om 16:45
champs elysees europas duurste winkelstraat1447854972
De Avenue des Champs Elysées in Parijs blijft wat huur betreft de duurste winkelstraat van Europa, op de voet gevolgd door New Bond Street in Londen. Dat blijkt uit een woensdag gepresenteerd onderzoek van de internationale vastgoedspecialist Cushman & Wakefield.
Op de Champs Elysées betalen winkeliers gemiddeld 13.255 euro huur per vierkante meter per jaar. Op New Bond Street is dat 12.752 euro. De Via Montenapoleone in Milaan completeert de vergeleken met vorig jaar ongewijzigde top drie met een gemiddelde huurprijs van 10.000 euro per vierkante meter per jaar.
Op de mondiale ranglijst zijn twee straten nog duurder. Upper 5th Avenue in New York spant de kroon met een huurprijs van 33.812 euro. Nummer twee is Causeway Bay in Hongkong waar winkeliers per vierkante meter per jaar 23.178 euro betalen.
Nederland
Geen enkele Nederlandse winkelstraat haalt de Europese top tien. In de Kalverstraat in Amsterdam zijn winkeliers met afstand het duurst uit, met een huur van 2900 euro per vierkante meter per jaar. De hoofdstad is een van de weinige steden in ons land waar de winkelhuren het afgelopen jaar niet zijn gedaald.
Cushman & Wakefield vergeleek op basis van eigen gegevens de huurprijzen in ruim vijfhonderd winkelstraten wereldwijd. Ondanks de groeiende onzekerheid over welke kant het opgaat met de wereldeconomie, zijn in ruim een derde van die straten de huren afgelopen jaar gestegen, aldus de vastgoedadviseur.