Extreem dure hotels blijven het goed doen

Economie
door Admin
donderdag, 27 augustus 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Recessie, pas op de plaats, meer sparen; soms wordt Welingelichte Kringen een beetje moe van al die crisispraat en dat doet het je goed te lezen dat in sommige sectoren van de economie alles als vanouds marcheert.
Vandaag goed nieuws uit de hotelbranche. Niet de goedkope hotelletjes, ook niet de wat duurdere onderkomens, ook niet de 5-sterren lokaties, maar de hele dure hotels. De plekken waar rocksterren, topdiplomaten en overige celebs zich te ruste leggen.
Daar gaat het uitstekend als we The Wall Street Journal moeten geloven. Dus wat doen ze in dit segment? De prijzen omhoog.
Neem het president Wilson Hotel in Geneve. De mooiste 4-kamer suite (met uitzicht op het meer en op de Mont Blanc) kost daar 65.000 dollar per nacht (was tot voort kort nog 45.642 dollar). Dit is trouwens de duurste slaapkamer die de krant kon vinden; volgens het hotelmanagent komen hier bij voorkeur VN-diplomaten.
Ander voorbeeld: Het Ty Warner Penthouse (zie foto) in het Four Seasons Hotel in New York. Kost nu 35.000 dollar, 1000 dollar meer dan een jaar geleden.
De lijst omvat 10 adressen (laatste plaats: de Ritz-Carlton Suite in het Ritz-Carlton Hotel in Moskou, 16.500 dollar per nacht) en na lezing weet je het zeker: ook diplomaten, popsterren, etc. doen op hun eigen manier mee om de economie er weer bovenop te helpen.