Jonge Amerikanen vinden werk in China

Economie
door Admin
dinsdag, 11 augustus 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
China is het beloofde land voor jonge Amerikanen die zijn afgestudeerd en in eigen land geen baan kunnen vinden. Ze trekken naar steden als Shanghai en Beijing, en kunnen daar aan de slag. Taalproblemen? maakt niet uit, de trek over de Grote Oceaan vindt plaats en The New York Times spreekt van een 'big wave.'
Ze gaan rechtstreeks vanaf de universiteit naar China en belanden in de marketing, de auto-onderdelenindustrie of bij een onderneming die computergames maakt. De Chinese economie groeit nog steeds (laatstelijk 7,9 procent) en geschoold personeel komt snel aan het werk (volgens officiele cijfers is de werkloosheid slechts 4,3 procent).
In Beijing is zelfs een club van oud-Yalestudenten en die groeit maar door. Het feit dat westerlingen niet wachten op orders van bovenaf, een goede Chinese gewoonte, maar zelf het initiatief nemen wordt zeer geapprecieerd.
Meerdere personen die in aan het woord komen, zijn ervan overtuigd dat het uitstapje naar China vormend is voor het karakter; je kunt wel wat als je hier slaagt. Intussen is er 1 onderwerp favoriet in gesprekken tussen Amerikanen in China: de vraag wanneer ze weer teruggaan naar hun eigen land.