Met de economie gaat het alweer een héél klein beetje beter

Economie
woensdag, 06 mei 2020 om 7:06
106672232 m
De meeste van ons zijn net bekomen van de schrik dat de economische feesttijd voorbij is, dat de economie krimpt. En krimp betekent: recessie.
Maar het zou wel eens kunnen zijn dat de recessie alweer voorbij is. Vermoedelijk is op de meeste plaatsen in de ontwikkelde economieën de economie al weer een beetje aan het groeien. En volgens de definities van economen is dan de recessie voorbij, schrijft Bloomberg. De dingen zijn erg, maar ze worden niet erger, zeggen ze.
"Een aantal van de indicatoren die we volgen, suggereert dat de wereldeconomie zijjn dieptepunt bereikt", schrijft Chetan Ahya, hoofdeconoom van Morgan Stanley.
Ester Barendregt, hoofd Nederland bij RaboResearch tegen de NOS: "Er is simpelweg een gebrek aan cijfers. Maar dat we nu langzaam wat meer bewegingsruimte krijgen door het versoepelen van de corona-maatregelen betekent dat consumenten meer kunnen gaan uitgeven. Daarmee zou je langzaam wat herstel kunnen gaan zien."
Maar de put is diep. Vermoedelijk was er een record krimp en start de groei vanaf dat veel lagere punt. En de groei zal ook worden gestoord. Door de Covid19-beperkingen die van kracht zijn en door een nieuwe lockdown als later dit jaar het virus mogelijk aan een tweede ronde begint.
Maar voor het moment is het toch fijn: de wereldeconomie daalt niet meer, hij groeit.
Bron(nen): Bloomberg Nos