Pakkenmaker onder druk door schaatsfiasco VS

Economie
door anp
vrijdag, 14 februari 2014 om 22:56
welingelichtekringen header 1
De Amerikaanse sportkledingfabrikant Under Armour ligt zwaar onder vuur vanwege de tegenvallende prestaties van de Amerikaanse schaatsers op de Olympische Spelen. Het bedrijf zag zich vrijdag gedwongen aan te geven alle vertrouwen te hebben in de schaatspakken die speciaal voor de Spelen zijn gemaakt.
Under Armour is de afgelopen jaren sterk gegroeid, maar wordt de afgelopen dagen geconfronteerd met ontevreden schaatsers. Die zien niets in de als snelste ooit gepresenteerde pakken, die een belangrijke reden zouden zijn voor de achterblijvende prestaties van toppers als Shani Davis en Heather Richardson.
Volgens bestuurders van het bedrijf is alle ophef echter overdreven. ,,We hebben vertrouwen in alle pakken die we aan het Amerikaanse schaatsteam hebben geleverd'', stelde vicevoorzitter Kevin Hayley. Topman Kevin Plank raadde iedereen aan ,,rustig adem te halen en af te wachten hoe het verder loopt''. Beleggers namen dat advies vrijdag niet ter harte. Zij zetten het aandeel Under Armour tijdens een positeve handelsdag op Wall Street ruim 2 procent in de min.