Volgens een topman van Google kun je zo het beste je werkweek indelen

Economie
zondag, 20 december 2015 om 12:05
welingelichtekringen header 1
Maandag en vrijdag zijn niet de beste dagen om veel werk af te krijgen, stelt hoofd product marketing van Google Jeremiah Dillon. Maar door goed te plannen kun je er het beste van maken. Volgens Dillon kun je op twee manieren je dag indelen: als een manager of als een maker. In het eerste geval deel je de dag in blokken van 30 minuten in en doe je steeds iets anders. Maar de maker, zoals de meeste werknemers bij Google, moet creëren en dus de hele dag op hetzelfde gefocust zijn. Dat is mentaal zwaar en vraagt daarom om de juiste planning. Lukt dat, dan zou je drie tot vier keer zoveel kans hebben om het werk af te krijgen, aldus de topman. Dillon legt uit dat je werkdagen het beste in halve of hele dagen kunt indelen. In de tussentijd mag je niet gestoord worden. Een vergadering of bespreking van zelfs maar een kwartiertje kan zo'n dagdeel helemaal in de war schoppen. Het is dus ook raadzaam om je eigen dagindeling serieus te nemen. De ideale werkweek ziet er volgens hem als volgt uit:
  • Maandag: Je energiepeil is nog redelijk laag. Plan dus weinig veeleisende taken en organiseer de rest van de week.
  • Dinsdag en woensdag: Dit zijn de twee dagen waarop je het meeste energie hebt. Werk de moeilijkste taken nu af, brainstorm op deze dagen, maar verlies vooral geen tijd met vergaderen.
  • Donderdag: De energie begint weer weg te ebben. Goed moment om te vergaderen: zeker als je mensen moet overtuigen, want ze zullen sneller toegeven.
  • Vrijdag: Meestal is dit de dag waarop je het minste werk af krijgt. Gebruik deze dag voor lichte taken, maak langetermijnplannen, verstuur e-mail en werk aan je relaties.
Bron(nen): Newsmonkey