Zakenbanken zien het somber in: 'Harde correctie dreigt'

Economie
dinsdag, 14 september 2021 om 10:47
anp 5514955
Aandelenkoersen bereiken nog steeds record na record. En dat kan niet blijven duren. Weet ook Deutsche Bank, die vreest voor een 'harde correctie'.
Beleggers schatten de duurzaamheid van de explosieve winstgroei verkeerd in, denkt de Duitse zakenbank. Met andere woorden: het blijft niet goed gaan.
Tijdens de coronapandemie bleven de koersen stijgen. “Nu de huidige cyclus zeer snel vordert, groeit het risico dat de correctie hard is,” klinkt het bij de bank, die ook stelt dat de Amerikaanse aandelen volgens elke waarderingsmaatstaf worden verhandeld op 'historisch extreme niveaus'. De cyclus is al veel verder gevorderd dan de belegger denkt, meent de bank.
“Wij zijn sceptisch dat de 85-jarige trend in winstontwikkeling is veranderd,” schrijft DB. “Wij verwachten dat de winsttoename zal vertragen, waardoor de belangrijkste aanjager van de stijging van de aandelenkoersen zal afnemen of zelfs verdwijnen”, aldus de bank nog.
Ook Amerikaanse zakenbanken zijn bezorgd. “We denken dat de piek in het optimisme in de Verenigde Staten wel achter ons ligt”, zegt een econoom van Goldman Sachs in het Financieele Dagblad.
Bron(nen): Businessam