Kortere zomervakantie: ouders vinden zes weken met hun kinderen spelen veel te lang

Zes weken achter elkaar met je kind doorbrengen, je hoort steeds meer ouders puffen en steunen bij het idee alleen al. Ook uit onderzoek blijkt dat ze liever hebben dat de zomervakantie wat korter duurt.

Gezinsbond BV Familie peilde online de mening van 380 werkende ouders. Ruim de helft noemt het overbruggen van de zomervakantie een probleem. "Zij willen dat dit anders geregeld wordt, omdat de lange periode voor de kinderen of voor henzelf lastig te overbruggen is’’, zegt Marjet Winsemius van BV Familie in het AD.

De zomervakantie zou van zes naar vier weken moeten worden teruggebracht, want leuk is het kennelijk niet om zoveel tijd met je kinderen te moeten doorbrengen. "Het is echt bikkelen om het zes weken gezellig te houden,’’ aldus een van de respondenten.

Het CDA is voorstander van het plan. Tweede Kamerlid Michel Rog (CDA): "Uit buitenlands onderzoek blijkt dat met name kinderen die minder vanuit huis mee krijgen, door de lange vakantie kennis verliezen.’’

Er moet dus minder gespeeld en geluierd worden en meer gewerkt, want stel je voor dat je zomaar zes weken met je gezin gaat genieten van de zomer.

Bron(nen):   AD