Stunts van natuurkundeleraar gaan viraal: “Nog nooit zoiets gezien”

De meeste mensen bewaren niet bepaald warme herinneringen aan de natuurkundelessen op de middelbare school. Hoe anders is dat voor de leerlingen die les kregen van David Wright.

De 69-jarige natuurkundeleraar uit de Amerikaanse staat Virginia luistert zijn lessen op met allerhande gevaarlijke, maar vooral hilarische stunts. Het filmpje dat een van zijn leerlingen, Erica Church, maakte, is op social media inmiddels meer dan 18 miljoen keer bekeken.

Toen Church de docent voor het eerst het klaslokaal zag binnenkomen, wist ze direct dat de lessen voortaan een stuk spannender zouden worden. "Hij ging meteen over een bed met gebroken glasscherven lopen", zegt ze tegen BuzzFeed. "Dat had ik nog nooit gezien!"

Ze maakte een compilatie van zijn stunts: op een skateboard door de gangen racen, op een spijkerbed liggen, iets met een dampende substantie, het komt allemaal langs.

Wright vindt de aandacht wel leuk. "Ik heb altijd gehoopt dat ik veel mensen kon bereiken. Ik zie het als mijn missie om mensen warm te maken voor wetenschap, op een leuke manier. Dat heb ik altijd proberen te doen in mijn klas, maar ik had nooit gedacht dat het op deze schaal zou gebeuren."