Man sterft 4 jaar nadat collega gif tussen zijn boterhammen deed

Een 26-jarige Duitser is overleden, nadat hij vier jaar lang in coma lag als gevolg van een vergiftiging door een collega, die kwik op zijn boterhammen had gedaan. Dat bevestigt de rechtbank in Bielefeld donderdag.

Bij die rechtbank werd de dader, de 57-jarige Klaus O., in maart veroordeeld tot levenslang. De man had meerdere collega's jarenlang kwik en andere zware metalen toegediend door het tussen hun broodjes te doen. Enkelen liepen ernstige nierschade op, maar er zijn ook een aantal verdachte sterfgevallen bij het bedrijf ARI Armaturen in Schloss Holte-Stukenbrock.

Klaus werd betrapt door een beveiligingscamera. Daarop was te zien hoe hij een verdacht poeder op het broodje van een collega deed. Een klein flesje met dezelfde substantie werd gevonden in zijn tas toen hij werd gearresteerd. In zijn huis ontdekte de politie aanzienlijke hoeveelheden cadmium, lood en kwik. Vermoedelijk gebruikte hij deze toxische zware metalen om zijn collega's te vergiftigen. De autoriteiten onderzoeken nog 21 sterfgevallen sinds het jaar 2000. "Er was een opmerkelijk hoog aantal hartaanvallen en kankergevallen bij het bedrijf," aldus de politie.

Het motief van de man is onduidelijk, maar een psycholoog zei tijdens de rechtszaak dat Klaus O. handelde 'alsof hij een wetenschapper was die substanties testte op een proefdier'.

Bron(nen):   The Guardian