Amerikaanse vrouw breekt na 24 jaar wereldrecord met 13 meter aan vingernagels

De Amerikaanse Diana Armstrong heeft al 24 jaar haar vingernagels niet geknipt. Je kunt je voorstellen dat zoiets aardig uit de hand gaat lopen. Alle nagels bij elkaar zijn liefst dertien meter lang, dus gemiddeld 1,30 meter per nagel. Ze zijn gepolijst en in allerlei kleuren geschilderd.

Haar zestienjarige dochter overleed opeens in haar slaap vanwege een astma-aanval. De avond ervoor waren ze nog samen bezig om de nagels mooi te maken. Sindsdien heeft ze nooit meer haar nagels kunnen knippen.

“Zij was de enige die mijn nagels deed”, vertelt Diana aan Guinness World Records. Ze was jarenlang depressief en kwam naar eigen zeggen tien jaar lang het huis niet uit. Het groeien en onderhouden van de bizar lange nagels werd een onderdeel van haar rouwproces.

De vrouw opent met haar voeten de koelkastdeur en pakt op dezelfde manier dingen van de grond af. Het is een heel gedoe om te eten en haar familieleden moeten goed uitkijken dat ze geen klap met de nagels om de oren krijgen in het voorbijgaan. Toch respecteren ze de keuze van de vrouw.

Bekijk hier de beelden: