Toverbal brengt in bizarre wedstrijd tennisser Kecmanovic de overwinning

De Serviër Miomir Kecmanovic (ATP-33) kreeg zes matchpoints tegen en werkte zelfs een wedstrijdpunt weg met een slag tussen z'n benen met de rug naar het net. De baltovenaar weet op het ultieme moment de Brit Dan Evans (ATP-25) te breken en wint de wedstrijd alsnog.

In de beslissende derde set kwam Kecmanovic op een 4-1 voorsprong, maar toen stokte de balkanmachine. Bij 4-5 en 0-40 werd hij echter weer wakker. Hij repareerde liefst zes wedstrijdpunten, waarvan de 'tweener'-toverbal de mooiste was.

Kecmanovic zag nog een eigen matchpoint in rook opgaan op 6-5, maar in de beslissende tie-break trok de Serviër met 7-4 aan het langste eind. Voor Evans was het even slikken na het bizarre wedstrijdverloop. De verbouwereerde Brit is deze week klaar in de Japanse hoofdstad.

Over de wereldbal op matchpoint zei Kecmanovic tegen ATP Tour: “Ik speelde erg wisselvallig. Op een of andere manier lukte het om me in de derde set op te richten. Het was echt geweldig om op zo'n spectaculaire manier het punt te winnen, het is de eerste keer ooit dat ik zo in een officiële wedstrijd het punt pak.” Hij speelt in de kwartfinale tegen de Amerikaan Francis Tiafoe.

Zie hier de toverbal waarmee hij het zesde matchpoint wegwerkt: