De beste tijd om te sporten volgens wetenschappers

Geen categorie
donderdag, 07 oktober 2021 om 12:21
anp 423235747
Voor iedereen die helemaal geen zin heeft om in de vroege ochtend te gaan sporten, is er goed nieuws: lichaamsbeweging in de middag leidt niet alleen tot betere resultaten, het is ook gezonder.
Dat blijkt uit een studie onder mannen met diabetes type 2 of obesitas. Deelnemers die 's middags sportten ervoeren meer voordelen voor hun metabolisme, hun vetmassa en hun sportprestaties vergeleken met de ochtendsporters.
Onderzoeksleider professor Patrick Schrauwen, gespecialiseerd in de metabolische aspecten van diabetes type 2, zegt tegen CNN: "Onze biologische klok heeft impact op onze stofwisseling en of ons lichaam vet of koolhydraten verbrandt op bepaalde tijdstippen." De vetverbranding bleek bij de deelnemers met diabetes of obesitas optimaal in de middaguren.
Wat mogelijk ook een rol speelt is de voedselinname, denkt Shawn Arent, professor bewegingswetenschappen aan de University of South Carolina. "Je bent meer uren wakker als je 's middags gaat sporten dus heb je de kans gehad om het systeem van meer brandstof te voorzien." Een hogere lichaamstemperatuur in de middag helpt ook voor de prestaties van je spieren, evenals een langzame warming-up gedurende de dag.
Allemaal redenen om je 's ochtends nog een keer om te draaien en lekker 's middags te gaan sporten.