De meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi, is gearresteerd

Geen categorie
maandag, 16 december 2019 om 17:08
welingelichtekringen header 1
De politie in Dubai heeft de 41-jarige Ridouan Taghi opgepakt. De meest gezochte crimineel van Nederland is aangehouden in een woning in het oliestaatje.
Taghi wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties. Volgens de Nederlandse politie is de aanhouding te danken aan "intensieve samenwerking" met de politie in Dubai.
"Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai", zegt korpschef Erik Akerboom in een eerste reactie. "Met hun criminele activiteiten vormen Taghi en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat. Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen."
Het Openbaar Ministerie loofde eerder nog een beloning van 100.000 euro uit voor de gouden tip die naar de verblijfplaats van de topcrimineel zou leiden. Taghi geldt als hoofdverdachte in het Marengo-proces en wordt verdacht van betrokkenheid en het voorbereiden van vier moorden en acht opdrachten daartoe.
De uitleveringsprocedure gaat vermoedelijk enige tijd in beslag nemen.
Bron(nen): NOS