'De VVD bedreigt het voortbestaan van Nederland'

Geen categorie
zaterdag, 14 augustus 2021 om 17:22
welingelichtekringen header 1
De VVD bewijst slechts lippendienst aan de zorg voor het klimaat en vindt in feite de belangen van het bedrijfsleven belangrijker dan het voortbestaan van de mensheid. Dat beweert historicus en opinieleider Thijs Kleinpaste in NRC.
Staatssecretaris van Milieu Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) noemde mensen die pleiten voor drastische maatregelen om het tij te keren 'drammers'. Onder haar toelichting op Twitter vergeleek ze critici van haar beleid met haar neefje van vier dat jengelde om een tweede ijsje. „Drammen werkt niet.”
Rutte vindt dat het moet allemaal wel ‘haalbaar en betaalbaar’ blijven. Kleinpaste: "De woorden van Rutte zijn niet meer dan dat: woorden. Het palmares van tien jaar Rutte is erbarmelijk, de balans van het kabinet dat momenteel wacht op vervanging is slecht. Het „groenste kabinet ooit’” haalt de zichzelf opgelegde doelstelling voor CO2-reductie niet, terwijl die ambitie toch al lager ligt dan de Europese doelstelling waar Nederland, in woord althans, voorstander van is."
"De reacties van bewindspersonen en parlementariërs van de VVD die de toon zetten als het gaat om het klimaat – van de beschuldiging aan GroenLinks dat zij zouden willen dat iedereen „geitenwollen sokken moet gaan dragen” en „in een zwartwit-foto moet gaan wonen” tot de bezwering dat we „nog wel gewoon moeten kunnen blijven barbecueën” tot het neerbuigende mantra „niet zo drammen” – verraden dat elk verzet tegen de armzaligheid van het kabinetsbeleid van Rutte en zijn kabinet als overdreven, onserieus of ongepast wordt ervaren."
De Rutte-bestuurscultuur, vindt Kleinpaste, is die van een gesloten kaste die gewone mensen en hun belangen vooral hinderlijk vindt, en er meer op gebeten is zichzelf en haar macht in stand te houden dan om verantwoordelijk beleid te leveren. In het geval van een probleem als klimaatverandering een ronduit existentieel gevaar.
Bron(nen): NRC