Europese ambtenaren verdienen 5.000 euro per maand, maar zijn toch boos om kwartje prijsstijging soep

Geen categorie
woensdag, 14 augustus 2019 om 10:48
22001900 l
Je zou denken dat Europese ambtenaren zich opwinden over de Brexit, de vluchtelingencrisis misschien, maar nee, ze zijn vooral verbolgen over de prijsstijgingen in de kantine van het Europees parlement.
Een soepje kost er geen 80 cent meer maar een euro en voor een portie friet moet 2,50 worden betaald in plaats van 2 euro. Daarover schrijft nieuwssite Politico. “De meest democratische Europese instelling heeft nu het minst democratische lunchmenu”, reageert een Europees ambtenaar briesend. “De soep is één ding, maar de saladebar en zelfs de koffie zijn veel duurder geworden”, aldus een andere medewerker aan Politico.
Oorzaak van de prijsstijging is het aangaan van een contract met een andere leverancier waardoor nu wél btw moet worden betaald. Ook is het cateringbudget verlaagd.
Je zou denken dat een Europese ambtenaar met een gemiddeld loon van 5.000 euro wel andere zorgen heeft, toch is er uit diverse hoeken boos gereageerd. Te meer daar er bij andere Europese instellingen wel nog goedkoop geluncht kan worden.